Sociala medier jämfört med verkligheten - 17 otroliga foton som visar hur man kan förvandla en tråkig verklighet till något mer spännande - TittaPaVideon.se
x
Sociala medier jämfört med verkligheten…
En tonåring tar med en rörelsehindrad tjej till skolbalen som ingen annan ville gå med 20 foton från förr som påminner oss om hur många risker föräldrar tog förr i tiden

Sociala medier jämfört med verkligheten - 17 otroliga foton som visar hur man kan förvandla en tråkig verklighet till något mer spännande

09 Juni 2021 • Av sofia
457
Advertisement

Idag har vi alla en smartphone utrustad med en kamera för att fota och filma världen runt omkring oss på alla möjliga och tänkbara sätt. Detta verktyg har gjort oss alla till fotografer utan att egentligen vara det. Riktiga proffs vet nästan alltid vad de gör, medan de som tar bilder av sina resor för att lägga ut dem på instagram bara är människor som gillar att fota. Hur som helst, krävs det förutom teknik även mycket fantasi för att skapa rätt scenario och atmosfär för en suggestiv bild. Du kanske redan vet det, men det tål att upprepas: de flesta bilderna av dessa såkallade influencers, som läggs ut på instagram och facebook, är nästan alla falska, i den meningen att de på ett konstnärligt sätt skapas på plats. Självklart återskapar även de stora professionella fotograferna en konstgjord miljö och hoppas på att resultatet ska se naturligt ut, det är ett mycket vanligt tillvägagångsätt!

I det här fotogalleriet har vi försökt samla några av de roligaste och mest kreativa bilderna på det som sker "bakom kulisserna" som vi har hittat på internet. Som du ser är allt inte alltid som det verkar vara!

1. Resan börjar nu!

Du gick nästan på det, eller hur? Vad gör man inte för att göra andra människor avundsjuka med foton av en spännande resa.

2. Även om man inte förstår vad det är ser det väldigt proffsigt ut...

image: Reddit

Tänk dig att den här personen helt enkelt har kastat en handfull färgade bollar, sådana där gummibollar som studsar hela tiden så snart de träffar en yta, i en helt tom papperskorg. Den slutliga effekten ser både "professionell" och mystisk ut, eller hur?

Advertisement

3. En idé som fungerar...

image: Reddit

Som du ser sitter killen i verkligheten på ett säkert sätt på räcket och riskerar inte att falla ner i vattenfallen.

4. Det här fotot är mycket lyckat, men vi skulle inte vilja vara i den situationen...

image: Reddit

5. Kreativitet och talang!

image: Reddit

Otroligt, den här personen har återskapat ett scenario från 1930-talet, med vad som ser ut att vara riktiga veteranbilar!

Advertisement

6. Det ser ganska enkelt ut, eller hur?

image: Reddit

Se hur lätt det är egentligen att ta en orginell bild...

7. När man säger att verkligheten ser annorlunda ut...

image: Reddit
Advertisement

8. Har du någonsin funderat över hur de lyckas ta dessa bilder?

image: Reddit

9. Kanske inte världens bästa arbetsförhållanden direkt!

image: Reddit
Advertisement

10. Det är bara en fråga om perspektiv, eller hur?

image: Reddit

Även en liten vattenpöl kan bli imponerande med rätt vinkel!

11. Ett fönster mot trädgården... taget på byggmarknaden!

image: Reddit

Det ser ut som en bild på en vacker kvinna som kikar ut genom fönstret varje eftermiddag... och istället är det bara persienner på byggmarknaden! På sociala medier är det väldigt enkelt att "lura" andra genom att använda dessa små knep.

12. Gillar du den här bilden?

Det är konstigt att se vad som döljer sig bakom dessa bilder. Verkligheten verkar alltid mycket mer banal än det vi uppfattar genom kameralinsen. Kan det vara så att konst lär oss hur vi kan förbättra något som annars verkar enkelt?

13. Ibland räcker det med en plastpåse för att skapa fotografisk magi

14. Hur jag gör för att se snygg ut hela tiden? Här är svaret

image: Reddit

Rätt vinkel, rätt belysning, flera kilo smink och många tagningar -  detta är "hemligheterna" för att skapa vackra bilder på Instagram!

15. Det räcker med väldigt lite för att framhäva sina bra sidor!

image: Reddit

16. Det är så här man gör!

17. BONUS: Vi kan alla se rika ut på sociala medier

image: Reddit
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack