En makeup linje för män - den nya trenden som försöker skapa mer jämställdhet - TittaPaVideon.se
x
En makeup linje för män - den nya…
Att vara lite rörig betyder att man har ett friskt och kreativt sinne enligt forskarna En man har beslutat sig för att adoptera alla gamla hundar på djurskyddshemmet som inte lyckas hitta ett hem

En makeup linje för män - den nya trenden som försöker skapa mer jämställdhet

11 November 2019 • Av sofia
1.341
Advertisement

I världen utvecklas saker och ting ständigt runt oss och mode, är precis som allt annat ett av de fält som kontinuerligt förvandlas, alltid på jakt efter något "nytt" och "vackert" att efterlikna. Man bör därför inte bli förvånad över att något som var på modet förra sommaren redan är ett minne blott. Den nya trenden för 2019 kommer kanske göra många av er mållösa, det rör sig om smink för män. "Makeup för män" är en idé som vill ge det manliga könet mer frihet och som syftar till att förändra det kulturella mönstret inom kosmetika. Slagordet är: "alla kön, alla raser, alla åldrar".

Som den konstnärliga chefen för MAC Maite Tuset förklarar till de specialiserade medierna, är det ett kulturellt problem och brist på kunskap, eftersom vi tänker oss att kosmetika är till för kvinnor och inte för att mannen ska förbättra sitt fysiska utseende.

För kändisar har överdrivet och till och med bisarr makeup aldrig varit ett problem - tänk bara på de stora rockstjärnorna i det förflutna så märker du snart att även i mycket svåra tider, använde sig män av kosmetika för att dekorera sina ansikten innan de klev upp på scenen. MACs nuvarande förslag är emellertid att låta alla som vill lyfta fram sina bästa egenskaper, korrigera vissa hudproblem eller betona sina ögon, använda kosmetika utan rädsla för att bli utskrattade eller till och med bli kränkta.

Macs kollektion med smink för män är tillgänglig både i butik och på nätet sedan 2019.

Advertisement

Vad tycker du om den här nya trenden?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack