Det här unga paret klär sig och lever som att de levde på 30-talet

sofia

14 September 2021

Det här unga paret klär sig och lever som att de levde på 30-talet
Advertisement

Många människor är fascinerade av historiska perioder som de själva aldrig har upplevt, de har en känsla av att vilja uppleva vissa livsstilar från det förflutna, inklusive kläder och smink från den tidsepoken. I England finns det ett nyförlovat par som lever som om de var på 1930-talet: kläderna, håret, sminket och bilen de äger är alla vintage- eller originalartiklar, som Ruth och Robb både samlar och visar upp i vardagen. Inte för att detta par inte är medvetna om att leva i en modern era, men de medger båda att de känner sig mer bekväma i dessa "gamla" kläder snarare än med mer moderna kläder. Utomhuscamping, vintagekläder, mustasch, pipa, cykel och till och med en veteranbil hjälper till att göra deras personliga dagliga "historiska rekonstruktion" ännu mer realistisk.

via BoredPanda

Advertisement
Instagram / ladyadepha

Instagram / ladyadepha

Men var kommer denna passion för vintage ifrån? Båda förklarade det mycket tydligt och det hade verkligen börjat på två vitt skilda sätt för dem! För Robert Oestmann började allt när han var väldigt ung och han såg sin mamma samla antikviteter: "Min mamma samlade många antika föremål, så jag tror att min kärlek till den här stilen kommer från henne. Jag älskar också gamla filmer och brukade alltid titta på dem med min mormor. Jag gillar att besöka museer och historiska järnvägar för att lära sig om deras historia. Jag mår bra när jag utför dessa aktiviteter iklädd historiska kläder."

Instagram / ladyadepha

Instagram / ladyadepha

Det som motiverade Ruth på denna resa in i det förflutna var emellertid till en början något helt annat: "Fram till 16-års ålder var jag lite av en tomboy. Jag trodde att jag inte var särskilt intresserad av kläder eller smink och det passade mig utmärkt. En gång provade jag på 40-talsmakeup vid ett evenemang och fann att jag verkligen gillade hur det passade mig, det skildrade mig på ett sätt som jag aldrig hade provat förut! Allt började därifrån, sminket, sedan kläder och håret några år senare, tills, runt 20-21 års ålder när min stil började bli vad du ser idag!".

Advertisement
Instagram / ladyadepha

Instagram / ladyadepha

Båda tycker om att leta efter kläder och föremål på loppisar eller begagnade klädbutiker. De medger att det ofta är svårt att hitta något i rätt storlek, men att man alltid hittar någonting. Sedan är själva sökandet efter dessa föremål en del av resan de har valt att utföra!

"Ibland hittar du något underbart i en second hand -butik eller till och med får något av någon som har ärvt det och inte använder det", förklarar Ruth entusiastiskt.

Instagram / ladyadepha

Instagram / ladyadepha

När de går arm i arm tittar människor på gatan på dem, men de är alltid positiva. Det finns de som ber dem om att få ta en bild tillsammans och det händer att barn, med förvånade ögon, frågar Ruth om hon ska gå på en dans: ”Vårt utseende roar människor (...). Ibland stannar de oss för att be oss ta en bild, särskilt när vi går ut tillsammans. Då och då frågar barnen på gatan eller på bussen mig om jag ska gå på dans, vilket är underbart. Ibland säger jag ja bara för att se deras entusiastiska ansikten ”.

Vi önskar detta underbara par en fantastisk framtid!

Advertisement