Hon designar och syr sina egna kläder med inspiration från 30- och 40-talet: "Jag gillar inte dagens mode"

av sofia

10 December 2021

Hon designar och syr sina egna kläder med inspiration från 30- och 40-talet: "Jag gillar inte dagens mode"
Advertisement

Det finns de som nu för tiden inte lyckas hitta nästan någontins alls i butikerna på stadens huvudgator och inte är det minsta imponerade av de bisarra, ofta otänkbara, kombinationerna av nyare modebloggare, så kallade "modeexperter". En sak som är säker är att "modet passerar, men stil kvarstår" och Sarah Goodlad, en passionerad broderare och sömmerska, vet detta mycket väl. Kvinnan är aldrig nöjd med kläderna hon ser i butikerna, eftersom hennes modekoncept är väldigt kopplat till det förflutna: hennes favoritkläder, färger och tyger är de som kommer från 30- eller 40-talet och hon är väldigt bra på att sy, så hon skapar dem själv. Varje dag tar hon alltså på sig skräddarsydda vintagekläder som skulle få vilken ung människa som helst i dag som försöker klä sig "moderiktigt" att avundas.

via Instagram / thevintagesewer

Advertisement

Sarah är inte en av dem som vill gå emot nuvarande trender eller mode, hon är bara inte nöjd med hur hon ser ut i dagens kläder, hon gillar dem helt enkelt inte! Sedan, med tanke på att hon är väldigt skicklig på att sy sina egna kläder, har hon skaffat gamla fotografier från 30- och 40-talet, för att återskapa eller helt enkelt hämta inspiration från de kläderna som kvinnor en gång bar.

Advertisement

Den 45-åriga engelska kvinnan är stolt över sin stil, även om hon fortfarande får en del konstiga blickar när hon går på gatan. Hennes man James som är 50, stöttar henne och gillar också denna vintagestil, även om han inte längre klär sig så.

Sarah skapar alla sina kläder med vintagetyger, med anor från till exempel andra världskriget, och skapar olika typer av plagg inspirerade av det förflutna. Klänningar, blusar, byxor, tröjor och till och med underkläder. Under loppet av tio år har hon skapat över 300 skräddarsydda plagg som hon förvarar i sin garderob.

Sarah förklarar att hon alltid har älskat historia och vintagemode. Hon gillar särskilt det fina och eleganta i dåtidens kläder, som hon anser vara mycket mer eleganta än dagens mode. Dessutom understryker hon hur trycken och tygerna var mycket vackrare och även materialen var av högre kvalitet.

Hon köper alltid tryck och tyger som hon är säker på att använda till 100 %, gör en hel del research innan och lägger stor vikt vid kvaliteten på det hon gör.

Även om det är en tidsperiod som Sarah och hennes jämnåriga förvisso aldrig har upplevt, så är vissa människor fascinerade av allt det som kommer från dessa förflutna tider, enbart ur en estetisk synvinkel. En gång, när hon besökte ett museum med en utställning om andra världskriget, trodde de att hon var en museiguide, eftersom hennes kläder var i linje med utställningen.

Sarah har både ett Instagramkonto där hon delar med sig av sina kreationer, men också ett konto på TikTok, där tusentals användare följer hennes innehåll. Kvinnan förväntade sig inte det, men hon är glad över att ha hittat en sådan härlig community som precis som hon älskar vintage 30- och 40-tal!

Advertisement

Gillar du den här stilen kopplad till det förflutna? Om så är fallet, skulle du klä dig så här? Skriv till oss i kommentarerna!

Advertisement