Den här eleven blev skickad till rektorn på grund av att hon betedde sig illa, men det slutar med att han adopterar henne

av sofia

28 November 2023

Den här eleven blev skickad till rektorn på grund av att hon betedde sig illa, men det slutar med att han adopterar henne
Advertisement

Att besluta sig för att adoptera ett barn är inte något för alla. Det är ett komplicerat val och innebär en stor öppenhet mot andra, men vi måste erkänna att adoption är något av det vackraste som finns i världen och ett sätt att ge de mindre lyckligt lottade en andra chans.

Detta är vad som hände tjejen vi nu vill berätta om, en 18-åring som efter en lång och sorgsen barndom träffade någon som med en enkel gest förändrade hennes tillvaro för alltid.

Berättelsen om en ung tjej

Berättelsen om en ung tjej

LOCAL 12/Youtbe screenshot

Berättelsen om Raven Whitaker-Smith, en nu 18 år gammal tjej, har inte alltid varit positiv. Hon föddes i en mycket missgynnad familj med stora problem och hennes syskon delades upp redan från tidig ålder och togs emot på olika strukturer. Hon hamnade i många komplicerade situationer som inte verkade ge något hopp, men vi vet mycket väl att hoppet alltid är det sista som överger människan.

Hon pluggade på Campbell County Middle School och det var just här som den unga kvinnans liv skulle förändras för alltid på grund av eller tack vare ett dåligt beteende. Efter att ha startat ett matkrig i skolans cafeteria skickades flickan till rektorn, Jason Smith, som senare skulle förvandlas till något mer.

När de två träffades för första gången var flickan bara 11 år gammal och befann sig på rektorns kontor för att få en tillrättavisning, men hon hade aldrig kunnat förvänta sig att hon samtidigt skulle hitta en pappa.

Advertisement

Från en tillrättavisning till adoption

Från en tillrättavisning till adoption

Jason Smith/Facebook

Faktum är att från det mötet förändrades hennes liv totalt och hon fick en andra chans. "Rektorn frågade mig om jag ifall jag varit på restaurang med min familj någonsin skulle ha drömt om att starta ett matkrig - berättar den unga kvinnan - jag sa till honom att jag inte hade någon familj, att jag bodde på ett hem och att jag hade blivit separerad från mina syskon. Från det ögonblicket tog mitt liv en helt ny vändning och rektorn blev min pappa."

Inför denna sorgliga historia hade mannen inte hjärta att släppa henne ur sikte, men detta var inte den enda anledningen. Han och hans fru gick också igenom en svår period. De ville ha ett barn och hade kämpat en längre tid med infertilitet och flera misslyckade adoptionsförsök. Det var därför de kom på tanken att adoptera Raven eftersom det skulle ge dem alla tre en ny chans i livet.

Och så blev det.

En positiv förändring

En positiv förändring

Marybeth Maynard Smith/Facebook

"Om de inte hade välkomnat mig i sitt hem hade min tillvaro sett väldigt annorlunda ut - förklarar 18-åringen - jag befann mig i en situation som var på gränsen till vad som anses vara oacceptabelt och jag hade inga framtidsutsikter, men sedan kom de. De började ta reda på information, de gick en kurs för att kunna adoptera mig och till slut lyckades de - fortsatte hon - Att vinna mitt förtroende var inte lätt och det finns stunder då jag fortfarande gör deras liv komplicerat, men det var en enorm lycka att ha två föräldrar som dem”.

Redan efter den första helgen tillsammans hade de tre etablerat ett mycket starkt band, ett band som senare skulle leda till att de blev en riktig familj. "Jag kunde inte ha älskat ett annat barn mer än jag älskar henne" - erkände flickans mamma. Hennes pappa säger att han är mycket nöjd med hur hans dotter växer upp och med den unika relation som har uppstått dem emellan.

När man väl nått botten finns det ingen annan väg man kan ta än upp...

En erfarenhet som gynnade Raven inte bara på grund av att hon fick en andra chans i livet, utan också för att hon, efter att ha skrivit in sig på universitetet, bestämde sig för att ägna sitt yrkesliv åt andra och att bli socialarbetare för att ge tröst till de som upplever situationer som liknar hennes egen.

Det sägs att om man når botten kan detta enbart öppna dörren till en återhämtning, och i det här fallet och förhoppningsvis i många andra var det precis så. Raven var ensam, ledsen och vilsen, men något hon ställde till med gav henne en plötslig förändring i livet och, lyckligtvis, till det bättre. Samma sak gäller hennes föräldrar som från att ha varit människor som var desperata på grund av att det verkade omöjligt att få ett barn till en mamma och pappa som är stolta över en ung, vacker tjej som är full av liv.

Vi önskar henne ett stort lycka till i framtiden och hoppas att många andra barn och unga kommer att ha samma tur som hon.

Advertisement