"Jag kommer inte att gifta mig med min partner om han inte först genomgår ett lättare ingrepp för att inte längre kunna få barn"

av sofia

22 Oktober 2023

"Jag kommer inte att gifta mig med min partner om han inte först genomgår ett lättare ingrepp för att inte längre kunna få barn"
Advertisement

Livet ställer oss ofta inför svåra val. Beslut som verkar oöverstigliga för oss och som skapar ångest och oro för att de är så stora, men det är handlingar som måste utföras, på gott och ont, och vi kan inte göra något för att förhindra att de inträffar. Svårigheterna uppstår ännu mer när man lever i ett förhållande och de ämnen som berörs är mycket känsliga och grundläggande för båda parternas existens.

En av de mest diskuterade ämnena är kanske huruvida man ska skaffa barn eller inte, och det är inte ovanligt att detta är en anledning till diskussion om det finns ens den minsta oenighet. Kvinnan vi vill prata med dig om idag vet något om den saken.

Hennes berättelse

Hennes berättelse

Pexels - Not the actual photo

Denna kvinna riktade sig till andra användare på nätet och bad om råd angående ett beslut som hon och hennes man hade fattat och som de vid ett senare tillfälle inte längre verkade vara överens om.

"Min man och jag är 27 år och vi fick nyligen ett barn - berättar kvinnan - Det var en mycket komplicerad och smärtsam graviditet, jag lider fortfarande av konsekvenserna, vilket är anledningen till att vi ömsesidigt beslutade att inte vi kommer att försöka igen i framtiden. Han förstod hur jobbigt det hade varit för mig och bryr sig om att jag mår bra - fortsatte hon - det var därför vi flera gånger pratade om en vasektomi. Det skulle vara mycket enklare än min eventuella operation och han verkade vara öppen för detta".

Synd bara att något sedan förändrades, vilket skapade en kris i förhållandet.

Advertisement

En föraning som störde henne mycket

En föraning som störde henne mycket

Rawpixel - Not the actual photo

Enligt denna mammas berättelse skulle hon och hennes partner ha diskuterat ämnet vid andra tillfällen, men han var tydligen alltid lite undvikande och ytlig. Avsikten var att genomgå operationen, men han kunde inte bestämma sig, vilket gjorde att kvinnan blev upprörd. Hon kände sig inte längre säker på att hon och mannen hade fattat samma beslut och sa att hon fruktade att han kanske hade ändrat sig, eller att han i framtiden kanske ville ha fler barn och därför kunde vilja skiljas från henne.

"Vi pratade om äktenskap en kväll och jag tog upp ämnet vasektomi igen, han sa till mig att det inte var relevant och bytte ämne - berättar hon - nu är jag fruktansvärt orolig. Jag är rädd att han kanske vill ha fler, men jag kan inte. och jag vill inte, vem ska han då skaffa dem med? Inte med mig och det är därför jag funderar på att ställa in bröllopet och avsluta ett 5-årigt förhållande, gör jag fel?".

Människors fördömande

Att skriva ett sådant här inlägg innebär att man frågar efter folks åsikter och självklart kan det vara både positiva och negativa sådana. I det här fallet ställde sig användarna inte på författarens sida och hävdade att det är fel, överdrivet och omöjligt att be en 27-åring att sterilisera sig frivilligt. Hon kunde inte kräva något sådant och hon kunde inte på något sätt pressa honom att göra ett val som påverkade hans kropp och hans framtid. Det stämmer visserligen att mannen gick med på att inte skaffa ett andra barn, men varför gå igenom en så känslig operation om det finns andra sätt att förhindra en graviditet?

Beslutet var därför enhälligt, trots att många förstod den smärta som kvinnan kände. Det de sa till henne, om hon verkligen hade bråttom att förändra situationen, var att själv operera sig, men skulle hon vara villig att göra det?

Vad tycker du om den här situationen? Det är verkligen ett svårt beslut att fatta i den åldern och inte alls självklart, så är det just av denna anledning rätt att kräva det?

 

Source:

Mumsnet

Advertisement