Hundratals döda fiskar och förgiftade män: därför så förorenades vattnet på denna ö - TittaPaVideon.se
x
Hundratals döda fiskar och förgiftade…
De lägger märke till en hund som sitter i en bil i solen och ingriper direkt: vad tycker ni? En man kommer in i en parkering i Kina: vet ni hur bilen parkeras? Titta noga på golvet ...

Hundratals döda fiskar och förgiftade män: därför så förorenades vattnet på denna ö

06 Augusti 2016 • Av Sabrina d'Andrea
5.970
Advertisement

Tack vare en facebook-sida så fick hela världen veta vad som händer i den isolerade Ön Pag-asa i det kinesiska havet: de kinesiska fartyg som passerar där dödar faunan och förgiftar invånarna. Orsaken bakom detta är politisk: syftet är att försvaga öns ekonomi genom att släppa kemikalier i vattnet. Ändamålet bakom detta är att upprätta en militärbas.

Här ser ni en översikt av ön: den tillhör Spratly-öarna och befinner sig i det kinesiska havet, mellan Vietnam och Filippinernas kust.

Officiellt så tillhör ön Filippinerna men Vietnam och Kina har alltid velat ta över ön eftersom den är så nära deras kust. Pag-asa är den enda ön i ö-gruppen som det bor filippiner på och har ockuperats sedan 1970. Från och med sjuttiotalet så har det funnits politiska fejder om vem som borde äga ön.

Stränderna var en gång ett paradis på jorden, men idag är de mer lika en kyrkogård: strömmen tar hit hundratals döda havsdjur, varje dag.

image: Facebook

Öns ekosystemet och korallrevet som stod några tiotal meter från stranden är nu förstörda: maten och de ekonomiska resurserna som befolkningen har tillåter de inte att fortsätta leva på ön.

Nyheten har uppmärksammats och flera utredningar har utförs om de territoriella tvister som Kina upprätthåller med andra grannländer, och om de metoder som används, som är ofta oförsiktiga och omänskliga.

Vill ni se hur långt ett maktbegär kan gå? Se den här videon som filmades på öns stränder...

Tags: NaturOtroligt
Pag-asa fish kill

Actual video of fisH kill in Pag-asa Island (SPRATLYS) Credits to the owner

Pubblicato da SAIL Sea Access by International Law su Sabato 30 aprile 2016
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack