Dessa mycket speciella solroser har väldigt vackra blombad med rosa toner, en ovanlig och fascinerade sort

av sofia

29 April 2020

Dessa mycket speciella solroser har väldigt vackra blombad med rosa toner, en ovanlig och fascinerade sort
Advertisement

Solrosor är vackra växter, vars blommor vanligtvis är gula till färgen och som precis som namnet antyder, tenderar att vända sina blommor mot solen. De är mycket vanliga och är mycket fascinerande ur estetisk synpunkt. Med solrosor som gåva kommer du alltid att göra ett gott intryck! Vi är dock vana vid att se gula solrosor - även de målade av Van Gogh lämnar inget utrymme för några andra nyanser. Tänk om vi sa till dig att det också finns solrosor som är... rosa? Det gör det faktiskt, vissa solroser har underbara nyanser som går åt det rosa hållet.

via Instagram / floral_indulge

Advertisement

Det är just dess typiskt gula färg som påminner om bilder av sommaren och varma dagar och det är svårt att föreställa sig en solros som inte är gul - men de finns faktiskt! Som ni ser på bilderna är rosa solrosor mycket fascinerande varianter av Helianthus annuus, alltså av den vanliga solrosen.

Advertisement

Även om det är vanligt att man tänker på oändliga solrosfält, är det möjligt att odla denna fantastiska blomma även i kruka - du behöver inga stora utrymmen och heller inte någon speciell kunskap. Om du har en trädgård, tveka inte med att sätta några frön. Tillfredsställelsen du kommer att uppleva när du ser dessa vackra blommor som växer i jorden kommer att vara ovärderlig.

Advertisement