Myrorna bygger en levande bro för att attackera ett getingbo: en sann demonstration av uppfinningsrikedom - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Myrorna bygger en levande bro för att…
De far- morföräldrar som tar hand om barnbarnen lever längre: en studie bekräftar det! Ett barn ber om att få hålla sin nyfödda syster i famnen och sjunger en vacker sång för henne

Myrorna bygger en levande bro för att attackera ett getingbo: en sann demonstration av uppfinningsrikedom

Av Linda Solari
2.415
Advertisement

Bland de mest skräckinjagande djur skulle vi förvänta oss verkligen inte hitta myror, kända för att vara extremt hårt arbetande och otroligt intelligenta varelser i sin litenhet, de är inte utrustade med klor eller dödliga gifter för de flesta djur. Men myror kan vara en verklig fara när en hel koloni samarbetar fullt ut.

När vi säger att 'Enighet ger styrka' det är särskilt sant i deras fall: titta på denna video som visar hur en koloni av armémyror har byggt en levande bro för att attackera ett bo av getingar.

Legionära myror är bland de farligaste, både för sitt byte (små och medelstora insekter) och för männen själva. När maten som ackumuleras i antennerna börjar minska, utgör kolonierna av legionärerna en organiserad jaktexpedition.

De rör sig i långa rader, lite 'som de gamla armé falanger, skydda kolonin med hjälp av aggressiva bett. Legionära myrkolonier kan till och med räkna med 20 miljoner individer.

Den här videon, sköt i Brasilien, visar hur legionära myror har konstruerats för att bygga en levande bro (tillverkad av myror själva) för att nå ett krypningsutrymme byggt under ett tak. Vattenspetsar är inte omöjliga för myror: genom att agera i en grupp slemmer de sina tjurar, vilket helt hindrar dem från att flyga. De upprepade biterna gör sedan resten.

En riktig mardrömscen för dem med insektfobi!

Tags: DjurNaturOtroligt

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack