x
Brukar du kasta bort kärnorna från…
2 äldre damer och en Lamborghini: dessa kvinnor är jätteroliga! De binder en elefant vid ett träd. Misshandel? Inte alls! Titta på vad som händer strax efter ...

Brukar du kasta bort kärnorna från vattenmelonen? Då kanske du inte vet hur bra de är för hälsan!

06 Juni 2016 • Av Sabrina d'Andrea
11.142
Advertisement

När man pratar om vattenmelon så finns det två olika sorts personer: de som äter frukten hel, även om det finns kärnor i den, och de som försiktigt petar bort varenda kärna. Då vill vi tala om till dessa personer att kärnorna faktiskt är den nyttigaste delen av frukten! 

Efter att ha läst denna artikel så kommer ni att förstå hur nyttig den här frukten är, om ni äter den på rätt sätt! 

via: dagens.dk

När det blir varmt så vill vi alla äta vattenmelon!

När sommaren kommer så är vattenmelonen en av de godaste frukterna som finns. Men kom ihåg ... släng inte bort kärnorna!

De är bra för matsmältningen ...

För det första så innehåller dessa kärnor mycket fiber vilket gör det enklare för matsmältningen och bidrar till en bra hälsa. 

Advertisement

... och för blodcirkulationen, för hjärtat och för hjärnan!

Inuti kärnorna så finns aminosyran citrullin, som är en antioxydant som hjälper till att förstora blodkärlen och därför bidrar till bättre blodcirkulation. Dessutom så är citrullinen bra för en korrekt syresättning av hjärta och hjärna.

Njut av ett jättegod te ... med vattenmelonkärnor!

Man behöver inte tugga på kärnorna utan man kan faktiskt göra te utav dem. Ta 4 teskedar kärnor med 2 liter vatten och låt det hela koka långsamt under 15 minuter. När det har svalnat så kan ni tillsätta is och njuta av ett jättegott te, med vattenmelonkärnor! 

Föredrar ni en smoothie? Så här kan ni göra en!

Annars så kan ni välja att göra en smoothie utav dem. Det är enkelt att förbereda och ta jättelite tid! Ta en handfull med kärnor och sätt dem på bakplåtspapper. Värm dem tills det doftar gott och de har torkat. 

Advertisement

Sedan kan ni pressa dem tills ni får ett sorts pulver. Tillsätt sedan färsk rumsvarm mjölk i proportion 1 till 10. På det viset kan ni få en jättegod smoothie som är lätt att smälta och eftersom vattenmelonkärnorna är även urindrivande så är den här blandningen bra för njurarna. 

I den här videon kan ni även se hur kärnorna säljs i vissa länder som snacks eller mellanmål, precis som pumpakärnor.

Nästa gång ni äter vattenmelon, släng inte bort kärnorna utan tänk på det här; ni kommer inte att ångra er! 

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack