Nyinköpta kläder bör alltid tvättas innan man har de på sig eftersom de innehåller kemiska ämnen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Nyinköpta kläder bör alltid tvättas…
Kryddat vin - ett recept på denna typiska juldryck som värmer även den kallaste av vintrar Han dricker sin sista öl på sjukhuset innan han dör - familjen uppfyller farfarns sista önskan

Nyinköpta kläder bör alltid tvättas innan man har de på sig eftersom de innehåller kemiska ämnen

Av sofia
784
Advertisement

När man köper nya kläder är önskan att bära dem omedelbart alltid mycket stark. Men innan du visar upp dem för dina vänner, bör du tvätta dem. En nyligen köpt vara är inte nödvändigtvis ren. Tvärtom, experterna rekommenderar att alltid tvätta innan man bär nya kläder för att undvika onödiga risker. Tyvärr ignorerar många denna grundregel och riskerar allvarliga följder för hälsan på grund av de kemikalier som används för att få kläder att skina på hyllorna.
 

image: Maxpixels

Vissa experter tror att många kläder är potentiellt giftiga, på grund av kemikalier som regelbundet används för att göra de kläder vi bär varje dag. Dessutom, eftersom allergier ökar alltmer, upplever fler och fler människor obehaglig rodnad på huden på grund av den direkta kontakten mellan ett skadligt material och själva huden. Man måste ägna större uppmärksamhet åt de plagg som produceras utanför Europa, som kan innehålla skadliga färgämnen inklusive nonifenoler, biocider och formaldehyd - alla ämnen som är mycket farliga för vår hälsa.

Av denna anledning är det alltid bra att kontrollera ursprunget hos kläderna som, om de inte tvättas ordentligt kan skada oss med de kemikalier som används för att göra dem "vackrare" på hyllorna i butiken.

image: Maleraffine

Oavsett ursprung bör du tvätta kläderna du köper noggrant innan du bär dem. Även om användning av vissa kemiska ämnen är förbjudet i Europa kan de användas i kläder av dålig kvalitet.

Du vet när du känner den där obehagliga lukten från en ny klänning som du just köpt i butiken? Det är ett klassiskt exempel på kemikalier som används för att göra kläder mer attraktiva. Effekterna av detta kan vara: hudirritation, allergier, kontakteksem osv. Så varför riskera? Tvätta alltid dina nya kläder innan du tar på dig dem!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack