En 91-årig modell poserar utan kläder för första gången: "Man lär sig något nytt varje dag"

av sofia

16 Oktober 2022

En 91-årig modell poserar utan kläder för första gången: "Man lär sig något nytt varje dag"
Advertisement

Man är aldrig för gammal för att testa nya saker, håller du med? Tyvärr finns det många äldre människor som låter sig hindras av åldern och oundvikligen av de krämpor som kommer med åren. Men detta är verkligen inte fallet med huvudpersonen i den här historien, Carmen Dell'Orefice, som anses vara en av de äldsta modellerna i världen. Vid 91-årsåldern fortsätter det att prats om Carmen och hon verkar inte vilja ge upp förstasidorna på de viktigaste tidningarna i branschen ännu. Nyligen bestämde hon sig, trots sin ålder för att posera utan kläder för några bilder och detta var en helt ny upplevelse för henne!

Advertisement
Wikipedia

Wikipedia

"Man utvecklas varje dag", säger Carmen Dell'Orefice, "och vi är inte färdiga förrän den dagen vi är slut. Du lär dig ständigt något nytt och förändras ständigt som visarna på en klocka". Carmen poserade för Vogue vid 15-års ålder, redan 1947, och kom in i klubben för de yngsta modellerna som någonsin dykt upp på omslaget till en modetidning. Idag, vid 91-års ålder, verkar hon fortfarande vara på jakt efter förstasidorna eftersom hon fortfarande arbetar som modell. Å andra sidan är Carmen Dell'Orefice, som knappast behöver någon introduktion, fortfarande vacker och ser absolut inte ut att ha en så hög ålder. Hur kan människor som henne se så bra ut? Carmen hävdar att det att ta hand om sig själv och "praktisera självkärlek" har hjälpt henne att hålla sig ung och behålla sin skönhet. Självklart råder det ingen brist på fysisk aktivitet: "Jag tränar nästan varje dag med lite försiktig stretching och andning, men utan att överdriva. När jag känner att något är fel slutar jag."

Advertisement
Wikipedia

Wikipedia

Tack vare hennes skönhet och hårda arbete skapar Carmen Dell'Orefice fortfarande rubriker genom att posera utan kläder, eller nästan i alla fall, nyligen framför en fotografs lins. Hon är som sagt inte alls kritisk till att åldras, tvärtom – hon lyckas alltid hitta dess positiva sidor, vilket inte alla lyckas med: "Det är också en fråga om attityd. I min ålder minns jag inte de dåliga saker längre. Jag intalar mig själv att det bästa fortfarande kommer att komma, att jag fortfarande har mycket att ge. Jag är nyfiken och hoppfull, som en liten flicka på väg att öppna jultomtens presenter" säger 91-åringen.

Vad kan man säga, ibland är åldern bara en siffra!

Advertisement