Hon använder handikappsplatsen på parkeringen men kritiseras för att hon ser frisk ut: "Många funktionsnedsättningar är osynliga!" - TittaPaVideon.se
x
Hon använder handikappsplatsen på…
Hon köper sin brudklänning i en secondhandaffär för bara 250 kronor:

Hon använder handikappsplatsen på parkeringen men kritiseras för att hon ser frisk ut: "Många funktionsnedsättningar är osynliga!"

06 Augusti 2022 • Av sofia
3.063
Advertisement

Det finns funktionsnedsättningar som inte alltid känns igen vid första ögonkastet, men de är inte mindre "riktiga" än andra. Att be en person att bevisa sitt funktionshinder kan vara mycket förödmjukande: varför inte lita på det de säger? Varför skulle man ljuga om ett så allvarligt faktum? Katie Bennett-Hogg gjorde ett inlägg på Twitter efter det att en främling anklagat henne för att använda handikappparkeringen utan att faktiskt vara handikappad. Anledningen? Främlingen tittade på Katie och märkte inte något "annorlunda" med henne, så han antog att flickan var frisk och kry. Synd bara att Katie gömde bevisen på sitt funktionshinder under tröjan, vilket gav henne full rätt att parkera på den platsen.


"Idag blev jag ganska förbannad när jag parkerade på en handikappsplats. Jag hade alla dessa slangar dolda under kläderna så jag såg ut som en ung och frisk person. Men jag har faktiskt ett funktionshinder, trots att jag valde att gömma mig mina slangar. Det här är menat som en vänlig påminnelse: de flesta funktionshinder är osynliga!" skrev den unga kvinnan på sin Twitter-profil och förväntade sig inte att bli viral med detta inlägg.

Den unga kvinnan har Ehlers-Danlos syndrom, en sällsynt ärftlig sjukdom i bindväven som bland annat gör att man har en ovanlig överrörlighet i lederna, elasticitet i huden och sköra vävnader. På grund av denna sällsynta sjukdom tvingas Kate bära en sond som förs genom bukväggen och in i magen, för att hon ska kunna få i sig vätska och mediciner och dessutom har kvinnan även en kateter. Kort sagt, Kate dolde sitt "handikapp" under tröjan, men det betyder inte att hon inte hade rätt till en reserverad parkering.

Naturligtvis tog de flesta användare den unga kvinnans parti: "Du ska inte bevisa ditt funktionshinder för någon. Jag hamnar i samma situation varje dag, jag har ett osynligt fysiskt handikapp och antalet blickar jag får när jag är ute bland folk med kryckor är hemskt!" skrev en användare. Ännu en person delade med sig av en upplevelse som liknar den som Katie tvingades uppleva: en amerikansk man anklagade henne för att låtsas ha ett funktionshinder för att kunna använda handikappparkeringen eftersom hon verkade helt "normal"; att ha tillståndet synligt hjälpte inte mycket, eftersom kvinnan var kanadensisk och den amerikanske mannen anklagade henne för att inte ha tillstånd använda det i en annan stat.

Ingen ska behöva bevisa något för någon, särskilt inte om det rör sig om en funktionsnedsättning. Hur skulle du ha reagerat?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack