Hon äter "för mycket" på en all you can eat restaurang och de försöker tvinga henne att betala dubbelt så mycket: "Jag vägrade"

av sofia

20 Juli 2022

Hon äter "för mycket" på en all you can eat restaurang och de försöker tvinga henne att betala dubbelt så mycket: "Jag vägrade"
Advertisement

Numera är det lätt att hitta restauranger där man kan betala ett fast pris och äta hur mycket man vill. Det berömda erbjudandet kallas på engeska för "all you can eat" som, ordagrant översatt, betyder "allt du kan äta", ett ganska nytt mode som börjar bli alltmer populärt bland befolkningen. Naturligtvis, medan du har friheten att ta vad du vill till ett fast pris, har alla människor en gräns och att äta utöver dessa gränser skulle innebära svåra påfrestningar för matsmältningen. Detta betyder dock inte att de som är väldigt hungriga eller orkar äta mer inte kan göra det utan problem.

Detta borde vara syftet med initiativet, men det är tydligen inte alltid så och vissa restauranger kan anse att en gästs matintag är "överdrivet". Tjejen vi vill berätta om idag vet detta mycket väl. Hon anklagades för att ha ätit för mycket och ombads att betala dubbelt så mycket för sin middag. Låt oss berätta närmare hur det gick till.

via New York Post

poppypaints/Tik Tok

poppypaints/Tik Tok

Det här är Poppy, en Tik Tok-användare som i en video berättade om den obehagliga upplevelsen hon hade på en restaurang. Kvinnan, ständigt engagerad i kampen mot diskriminering mot mulliga människor, kände sig kränkt av restaurangens begäran. Enligt vad hon berättar i klippet gick hon på middag på en restaurang med en all you can eat meny, där man alltså kan äta allt det man vill och det enda som sätter gränser för mängden mat är din aptit. När kvällen väl var över var summan för hennes middag på notan dubbelt så mycket som förväntat.

"När notan kom såg jag att något var fel - säger Poppy - så jag bad om förklaringar och de svarade att jag hade ätit "för mycket", enligt dem och därför fick betala mer".

Advertisement

En händelse som gjorde henne mycket upprörd och likaså de människor som läste hennes inlägg. Faktum är att många har lämnat stöttande kommentarer och rapporterat liknande händelser: "Jag hamnade i samma situation en gång - skriver en användare - En morgon gick jag och åt frukost på ett hotell och det var en buffé så jag började lägga upp saker, men sedan kom en kvinna fram till mig och sa att jag överdrev även om jag tog normal mängd".

Och du, har du någonsin hamnat i en liknande situation? Är det rättvist att restaurangen, trots att menyn säger "allt du kan äta", kan besluta att en person har ätit för mycket och följaktligen måste betala dubbelt? Vad tycker du?

Advertisement