Han får reda på att han har cancer men bestämmer sig för att gifta sig ändå, de hinner vara gifta i 4 månader

av sofia

02 Juli 2022

Han får reda på att han har cancer men bestämmer sig för att gifta sig ändå, de hinner vara gifta i 4 månader
Advertisement

Det finns berättelser som får oss att reflektera över hur viktigt det är att ta vara på livet och att inte missa en enda chans av lycka, eftersom man aldrig vet när dessa ögonblick plötsligt kan ta slut. Livet är ofta orättvist och dessutom oförutsägbart, men vi får inte låta oss avskräckas av detta: att leva omgiven av de människor du älskar är kanske det viktigaste, tillsammans med att förverkliga dina drömmar. Jenn Carter och Solomon Chau hade ett lyckligt liv tillsammans som dock tyvärr blev kort på grund av Solomons alltför tidiga död. Paret slösade ingen tid när Solomon fick diagnosen levercancer och bestämde sig för att gifta sig. Deras gripande berättelse har spridits världen över, så pass mycket att den till och med har blivit en film.

Kärleksrelationen mellan Jen och Solomon började som vilken annan historia som helst: hösten 2007 firade Solomon sina 19 år hemma tillsammans med vänner, medan Jenn var i stan för att hälsa på en vän som bodde i närheten. Jen och den här vännen smög sig in på Solomons fest, även om de egentligen inte var inbjudna. Det var efter festen som de två började skicka meddelanden och uppvakta varandra i flera veckor, tills Solomon en dag bestämde sig för att ta en buss hem till Jens hus, trots en snöstorm.

Som ni säkert kan föreställa er, skildes de aldrig åt från det ögonblicket.

Advertisement

Sommaren 2014 bad Solomon Jenn att gifta sig med honom, med ett riktigt romantiskt och känsloladdat frieri. Jenn svarade naturligtvis "ja" och paret började genast planera detaljerna för sitt bröllop, som var planerat till sommaren följande år. Och det var här den tragiska nyheten kom: läkarna diagnostiserade Solomon med levercancer, vilket tvingade honom att genomgå en akut operation. Enligt läkarna var operationen framgångsrik, så pass mycket att paret fortsatte med förberedelserna inför bröllopet som var planerat till augusti 2015. Tyvärr började Solomon i mars 2015 lida av svåra magsmärtor: cancern hade spridit sig. samma läkare sa till honom att han inte skulle överleva sommaren och förmodligen skulle han inte ens hinna gifta sig.

Familj och vänner skapade en insamlingssida för att paret skulle kunna gifta sig omedelbart, utan att slösa någon mer tid. Totalt samlades över 50 000 dollar in och paret lyckades gifta sig i april 2015. Paret tillbringade fyra månader tillsammans som man och hustru, innan Solomon lämnade henne för alltid, 8 månader efter sin diagnos, den 17:e augusti, samma dag som paret ursprungligen hade börjat planera sitt bröllop.

En tragisk berättelse som påminner oss om hur varje ögonblick bör levas fullt ut och med de människor du älskar.

Advertisement