En mamma organiserar en fest för sin dotter och bjuder alla förutom en klasskompis som alltid har retat henne

av sofia

28 Maj 2022

En mamma organiserar en fest för sin dotter och bjuder alla förutom en klasskompis som alltid har retat henne
Advertisement

Prioriteten för många människor som bestämmer sig för att bli föräldrar är att ge sina barn det bästa tänkbara liv de kan. Av denna anledning finns de där, ger råd, lyssnar på sina barn och försöker skydda dem från alla tänkbara yttre "attacker". Det är inte alltid möjligt att göra allt detta och det händer att barn och ungdomar retas av klasskamrater och vänner. Hur ska man i sådana fall agera för att skydda dem och markera att vissa beteenden inte är okej?

Det finns inga säkra och självklara svar, alla hittar den lösning de anser vara mest lämplig, precis som huvudpersonen i denna berättelse gjorde. En mamma som aldrig har tolererat det beteende som en klasskamrat hade gentemot hennes dotter har genomfört en liten "hämnd". Låt oss tillsammans ta reda på vad hon gjorde.

via Reddit

Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Den här mamman berättade sin historia på Reddit och pratade om sin dotter och den överraskningsfest hon och hennes man höll på att organisera. "Eftersom min dotter fyller 6 om några dagar så ordnar jag och min man en överraskningsfest för henne. - skriver författaren bakom inlägget - För att se till att hon inte misstänkte något kom jag med inbjudningskorten på avslutningsfesten som anordnades av skolan och delade i hemlighet ut dem till hennes klasskamrater ... alla utom en."
 
Du kanske undrar: varför bara en? Det ska vi genast förklara för dig. Kvinnan bestämde sig för att agera på detta sätt på grund av det otrevliga beteende som flickan hade mot hennes dotter.
 
"Den här lilla flickan har retat min dotter sedan början av året. Hon förolämpar henne, hånar några av hennes fysiska egenskaper och har aldrig låtit henne vara ifred. Jag tänker inte bjuda hit någon som med stor sannorlikhet kommer att förstöra festen."
 
 
 
 

Advertisement
Flickr/Shaine Mata - Not the actual photo

Flickr/Shaine Mata - Not the actual photo

Beslutet var fattat, inbjudan skulle inte delas ut och kvinnan var helt till freds med sig själv, åtminstone tills en lärare till hennes dotter bad att få prata med henne privat. Denna lärare hade sedan tydligen kontaktat henne och uttryckt sin besvikelse över valet att inte bara bjuda in det barnet.

"Jag sa till henne att jag enbart skulle ändra mig om den lilla flickan först hade ändrat sin attityd gentemot min dotter - skriver den här mamman - Synd bara att jag ännu inte har sett någon förändring och att jag inte ens har fått någon ursäkt från hennes föräldrar. Jag är besviken och det gör ont i mig att agera på detta sätt, men jag måste skydda min dotter och ingen kommer att kunna få mig att ändra mig ".

Kvinnan erkände också att hon väl kände till de känslor som klasskamraten som blivit utesluten från festen kunde känna. Även hon hade som barn råkade hamna i liknande situationer och varit den objudna, men vid detta tillfälle och på grund av kärleken till sitt barn kände hon att hon inte kunde göra något annat.

Flickr/Will Clayton - Not the actual photo

Flickr/Will Clayton - Not the actual photo

Hennes man var överens och stöttade henne i detta val och de höll fast vid sitt beslut att inte bjuda flickan. Trots detta fortsatte denna mamma att känna en viss skuld och frågade människor på Reddit om råd.

Flera av kommentarerna var till hennes fördel och många underströk vikten av ett konkret ingripande från skolornas sida. Oavsett om det är stort eller litet, bör mobbning alltid tas på allvar och motarbetas. Man kan aldrig arbeta för mycket med att öka medvetenheten och varje skola och varje lärare måste prata om det, för att göra det tydligt hur viktigt det är, och varför man inte får behandla en annan skolkamrat illa.

Vad tycker du? Håller du med om denna mammas beslut? Eller kunde hon ha låtsas som ingenting?

Advertisement