x
Pappa betalar skolmatsalens avgift på…
Kvinna i rullstol går på sin bröllopsdag En flicka som hade blivit kidnappad lyckas rädda sig själv tack vare en hjälpgest hon lärt sig på sociala medier

Pappa betalar skolmatsalens avgift på 1 800 pund till de andra barnen: "Så ingen kommer att gå hungrig"

18 November 2021 • Av Hanna Birgitta Nilsson
20.699
Advertisement

När det är för mycket är det för mycket; ibland överdriver folk och omedvetet tar ut sina problem på de svagaste och mest oskyldiga individerna. Och vem är där för att rätta till alla fel i denna världen? Ingen, om inte någon villig kavlar upp ärmarna och bestämmer sig för att göra slag i saken. Lite som den här modiga pappan gjorde, som är väldigt omtalad på nätet efter sitt beslut att betala av alla skolmatsalens skulder för att de mest behövande barnen ska få tillgång till mat.


Pappan vi vill berätta om idag heter Simon Harris, han har fyra barn som går på Ysgol Dyffryn Nantlle-skolan i Penygroes, en liten stad i Wales, och han har vädjat rektorn som beslutade att ta bort mat till alla små elever, som ännu inte hade betalat.

Kontroversen utbröt precis när skolans rektor, Neil Foden, skrev till föräldrarna i ett brev att skolkocken hade fått instruktioner att inte servera något barn mat "om deras skuld inte hade betalats"; kort sagt, inget barn skulle ha fått mat från skolmatsalen om deras föräldrar var skyldiga ens en krona till skolan. Helt vansinnigt tyckte Simon Harris.

Neil Foden, rektor för skolan sa: "Vi vill inte dra alla över en kant, men även de föräldrar som kan betala, betalar inte sin skuld, något måste göras!"

För att hejda denna något olyckliga situation har Simon Harris beslutat att betala av föräldrarnas skuld genom att betala 1800, så att alla barn får tillgång till maten i matsalen: "Jag gav just detta genuina erbjudande till Ysgol Dyffryn Nantlles skolledning på Twitter. Jag kommer absolut att täcka deras matsalsunderskott om det kan stoppa denna galenskap. Allt jag bryr mig om barnen ska få mat."

 

Advertisement
En underbar gest från en pappa som verkligen är väldigt, väldigt speciell!
 
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack