Läkarna sa att hon inte skulle kunna bli mamma, men idag har hon en 5-årig son - TittaPaVideon.se
x
Läkarna sa att hon inte skulle kunna…
En desperat mamma: De tar med sin förlamade hund på en sista promenad längs strandkanten i en säng på hjul

Läkarna sa att hon inte skulle kunna bli mamma, men idag har hon en 5-årig son

06 Oktober 2021 • Av sofia
1.392
Advertisement

Har du hört talas om osteogenesis imperfecta? Denna sällsynta bensjukdom gör den drabbade mycket ömtålig och kan därför orsaka fysiska hinder även i små vardagliga saker. En sjukdom som förändrar livet till det sämre men aldrig får dig att tappa hoppet om en bättre framtid. Trisha Taylor, en kvinna som lider av osteogenesis imperfecta som i åratal försökt bli mamma trots läkarnas avrådan, vet något om detta.


Trisha Taylor föddes i Boise, Idaho, med denna bensjukdom som samtidigt orsakade henne en genetisk mutation för vilken kvinnan bara är 86 centimeter lång, alltså knappt en meter. Ett tillstånd som hon fick lära sig att leva med sedan första början. Hon tvingades sitta i rullstol från 2 års ålder eftersom hennes ben inte kunde bära kroppens vikt, hon har alltid levt med syremasken till hands av en enkel anledning: "Mina lungor kunde inte andas fysiskt på egen hand. För varje hostning eller nysning riskerade jag att bryta ett ben. Även att bara ligga i fel ställning kunde orsaka en fraktur."

Lyckligtvis har en specifik terapi med tiden gjort Trisha mer och mer självständig. Vid tolv års ålder lärde hon sig att på egen hand att ta sig upp ur sängen och rullstolen, att använda toaletten själv och använda en elektrisk rullstol för att resa längre sträckor utan någons hjälp.

Som 17-åring skrev hon in sig på college och träffade Michael, sin nuvarande make. Trots skillnaden i längd (han är 1,80 lång, hon knappt en meter), blev de genast förälskade och gifte sig efter bara ett års förlovning. Från det ögonblicket var Trisha angelägen om att få en egen bebis, trots att hennes läkare avrådde henne. Tillsammans med Michael försökte hon skaffa barn och även om hon fick missfall första gången föddes äntligen Maven deras första barn år 2016!

Advertisement

Trots att läkarna hade varnat för att en graviditet och framförallt förlossningen skulle kunna orsaka frakturer på några viktiga ben och ryggkotor, ville Trisha ändå försöka bli mamma. Nu är Maven 5 år, han är ett friskt och mycket lyckligt barn, omgiven av en familj som älskar honom villkorslöst. Nu berättar Trisha om sin erfarenhet som mamma på sin mycket följda personliga blogg: "Jag kan inte bara hoppa upp ur sängen och springa till Maven varje gång han gråter och jag tror att han lärde sig det ganska snabbt. Han var en så lätt bebis att sköta och är det fortfarande. Att sätta in och ta ut honom ur bilbarnstolen var något jag aldrig lyckades göra på egen hand. Efter åtta månader insåg jag att jag inte kunde göra det ensam, så jag var tvungen att lära mig att fråga andra människor om hjälp. Om han till exempel klättrar upp för högt i parken, är jag inte rädd för att be en främling om hjälp. Jag säger alltid att det krävs en hel by för att uppfostra ett barn."

Mamma Trishas berättelse lär oss något mycket viktigt. Det finns inga oövervinnliga hinder i livet och vi kan faktiskt uppnå vad vi vill.

Kom igen Trisha, vi är alla med dig!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack