En fattig mamma stoppas medan hon stjäl ägg åt sin familj - polisen köper hela förpackningen åt henne - TittaPaVideon.se
x
En fattig mamma stoppas medan hon stjäl…

En fattig mamma stoppas medan hon stjäl ägg åt sin familj - polisen köper hela förpackningen åt henne

07 September 2021 • Av sofia
1.447
Advertisement

Ibland är inte allt som det verkar och i ett historiskt ögonblick när media berättar om stora spänningar mellan amerikansk polis och afroamerikanska samhällen har en till synes liten händelse i Alabama skakat hela nationen. Den medkänsla som William Stacy, en ung polis, visade rörde många amerikaner och människor runt om i hela världen djupt. Istället för att gripa en kvinna i ekonomisk svårighet för att ha stulit några ägg, åkte officer Stacy hem till den behövande familjen med en hel kartong full av ägg. Kramen mellan polismannen och kvinnan har blivit viral och har rört tusentals människor runt om i världen.

via: AL.com

Det är en helt vanlig lördagskväll och en amerikansk familj med svåra ekonomiska problem hade inte ätit på två dagar. För att få något att äta bestämde sig tvåbarnsmamman att gå till närmaste butik med bara 1 dollar och några cent i fickan för att försöka köpa några ägg, vilket skulle bli familjens middag.

Hon var desperat och saknade 50 cent för att betala för förpackningen. Så i ren panik bestämde hon sig för att gömma fem ägg i fickan. En olämplig plats för dessa extremt ömtåliga ägg, som gick sönder efter bara några steg och lockade till sig uppmärksamheten från ett butiksbiträde.

Hon stoppades medan hon försökte lämna butiken med äggvitor och äggulor som rann ur hennes jackficka och erkände omedelbart att hon hade stulit dem. Butiken hade dock redan ringt polisen och när officer Stacy kom till platsen förstod han omedelbart situationen och övertygade butikssägarna om att inte göra en anmälan.

Kvinnan var redo att handfängslas, medveten om brottet hon hade begått. "Hon började gråta och bad butiksägarna om ursäkt", säger William. "Hon försökte ge mig pengarna hon hade med sig och det var faktiskt inte tillräckligt för ens för en bit bröd." Det var då som officer Stacy förklarade för kvinnan att hon inte skulle gripas. William mindes kvinnan från ett tidigare besök i hennes hem, på grund av den fattigdom som hon och hennes familj levde i.

"Historien hon berättade för mig på lördagen stämde överens med det jag såg när jag var hemma hos henne", säger Stacy till lokala tidningar. ”Jag kände att det var rätt sak att göra. Jag ville inte döma henne, hon behövde inte fler problem” avslutar polisen. Rörd av det han just hade sett och hört bestämde sig den unge polisen för att köpa en ny kartong med ägg och beordrade kvinnan att aldrig stjäla igen. ”Jag hoppas att hon inte gör det igen. Jag ber till Gud att hon inte gör det och jag tror inte att hon kommer att göra det", säger officer Stacy.

Advertisement

Precis innan han klev in i bilen vände Johnson sig om för att krama Stacy och utan att de visste det, fångades ögonblicket av en förbipasserande som chockad över den vackra gesten lade upp historien på facebook. Berättelsen delades miljontals gånger på nätet och några dagar senare kom polisen hem till kvinnan utan förvarning. ”Jag var övertygad om att de kommit tillbaka för att arrestera mig för stölden i mataffären. Mitt barnbarn, rädd över situationen, frågade mig om jag skulle hamna i fängelse", berättar kvinnan. William och hans kollegor väntade på henne på polisstationen med en stor överraskning för henne och hela hennes familj i form av mat, leksaker och kläder från alla de som hade sett videon av kvinnan på nätet. En välgörenhetsgest som rörde kvinnan djupt och hon hade svårt att tro sina ögon. För henne innebar den gåvan en stor förändring i hennes liv.

Kort sagt, ibland kan även en liten gest förändra livet för en person i svårighet.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack