"Jag vill inte dölja dem mer" en 25-åring med gråa hårstrån slutar färga håret och börjar älska sig själv som hon är - TittaPaVideon.se
x
"Jag vill inte dölja dem mer" en 25-åring…
Han verkar vara en häst som alla andra, men anses av många vara den vackraste hästen i världen

"Jag vill inte dölja dem mer" en 25-åring med gråa hårstrån slutar färga håret och börjar älska sig själv som hon är

15 Augusti 2021 • Av sofia
685
Advertisement

För vissa kvinnor är det en riktig tragedi att hitta sitt första gråa hårstrå! För det mesta anses grått hår vara extremt fult, anledningen till att många väljer att börja färga håret, vilket sedan blir ett "måste" för resten av livet. Vissa kvinnor är dock trötta på att behöva dölja sitt sanna jag och vill normalisera detta naturliga utseende som påverkar oss alla. En av dem är Sophie McGrath, en 27-årig australiensisk keramiker som vid bara 25-års ålder bestämde sig för att acceptera sitt gråvita hår genom att sluta färga det.

via: Metro

När Sophie upptäckte sitt första gråa hårstrå var hon bara 13, men hon hanterade situationen relativt bra och tog helt enkelt en pincett och ryckte ut det, utan att fundera på saken. Med tiden tycktes dock nya gråa hårstrån dyka upp som svampar och Sophie kunde inte låta bli att fortsätta rycka tills hon var 15, när de nu hade börjat fylla hela hennes huvud och det inte fanns något annat att göra än att färga håret.

Även om det för många kan vara frustrerande lade Sophie inte särskild mycket vikt vid detta tillstånd, den enda tråkiga aspekten var att alltid behöva färga håret, även om det gjorde att hon kunde uttrycka sin kreativa sida genom att prova många färger som syns ännu bättre på så ljust hår. Sophie fortsatte att färga håret i 10 år, tills hon vid 25-års ålder tröttnade på att spendera så mycket pengar och bestämde sig för att det var dags att acceptera sitt gråa och vita hår utan att betrakta det som något fult utan snarare som ett särdrag: ”Mitt självförtroende var lågt när jag färgade håret, för jag kände att jag var tvungen att dölja något som var naturligt för mig”.

Förutom att det blev en besatthet, eftersom hon alltid kände sig tvungen att dölja dem på ett perfekt sätt, blev Sophies hår mer och mer skört på grund av alla kemiska ämnen som finns i hårfärg. När hon väl hade accepterat sitt hår bestämde sig flickan inte bara för att behålla håret som det var till och med på sin bröllopsdag, utan hon framhävde även det gråa genom att färga hårets toppar.

Utan tvekan var det tack vare instagram som hon lärde sig att acceptera sitt hår. Flickan började följa flera influencers som, precis som hon, hade grått hår och som motiverade andra kvinnor att acceptera sitt hår, utan att oroa sig för andras åsikter. Idag känner sig Sophie mycket mer självsäker, hon känner sig fri, hon är inte längre en slav under oron för att behöva dölja en del av sig själv: "Att gå emot strömmen så här har gett mig självförtroendet för att göra detsamma inom andra områden i mitt liv och jag är verkligen glad över att ha tagit det första steget ”.

Advertisement
Att ha grått hår är inte synonymt med att åldras, det är en naturlig sak som drabbar tusentals människor runt om i världen, även mycket unga. Kort sagt, är det verkligen värt att dölja en del av dig själv när du kan känna dig fri?
 
 
 
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack