"De är riktiga änglar" Tre unga män räddar äldre människor på ett vårdhem som drabbats av en eldsvåda - TittaPaVideon.se
x
"De är riktiga änglar" Tre unga män…
En generös polis ingriper för att hjälpa en 92-årig man som blivit utkastad från banken för att hans id-kort gått ut Anledningen till att ingen nybliven mamma bör behöva tillbringa för mycket tid ensam

"De är riktiga änglar" Tre unga män räddar äldre människor på ett vårdhem som drabbats av en eldsvåda

16 Juni 2021 • Av sofia
542
Advertisement

Du behöver inte ha någon bricka för att vara en hjälte och tre killar från Edmonton, Kanada har visat detta tydligt genom att rädda livet på några äldre människor som riskerade att bli fångade i en brand. Ethan Katicic och hans två vänner, Ryken Glew och Jackson Brown, som då var 17 år gamla, tvekade inte med att ingripa när en byggnad fattade eld. Vårdhemmet Citadel Mews West började brinna och de tre unga männen rusade bokstavligen till platsen. Efter att ha diskuterat med brandmännen och personalen vid ingången insåg de att det fortfarande fanns några äldre personer som eventuellt var fast i sina rum, så de slösade inte bort en enda sekund. De rusade omedelbart till deras räddning, utan att ens fundera över sin egen säkerhet. En nobel gest, för vilken de tre pojkarna verkligen förtjänar beröm.

De kallade dem "tre änglar" och kanske hade de inte helt fel. Ryken och Jackson rusade utan att ens fundera på sin egen säkerhet upp till fjärde våningen på anläggningen och började systematiskt tömma rummen. "Vi visste att de äldre människorna skulle ha svårt att komma ut", berättar Jackson. När de öppnade vissa rum var allt de såg rök och lågor, men det fanns ingen tid för att låta rädslan ta över. Alla tre var fokuserade på att rädda liv. Allt de kunde tänka på var att de hoppades att de inte hade lämnat kvar någon av misstag i något av dessa rum.

Ethan kom till katastrofplatsen strax efter sina vänner och han slösade inte bort ett enda ögonblick innan han rusade in i byggnaden för att hjälpa till. Inledningsvis visste han inte ens att hans vänner var där! Ethan hjälpte en äldre kvinna nerför trappan, plockade upp henne i famnen och bar ut henne i säkerhet. Nästan alla andra som bodde på hemmet hade evakuerats och därför ägnade han sig främst åt de husdjur som var fast där inne.

Advertisement

Richard Belley, en man vars pappa befann sig på just det vårdhemmet och bodde på fjärde våningen, blev plötsligt mycket orolig när han hörde att byggnaden hade fattat eld. Du kan säkert föreställa dig hans lättnad när han upptäckte att de tre killarna, och brandmännen naturligtvis, hade räddat hans pappa och alla andra som bodde på hemmet "Jag anser att de är tre änglar."

Ethan, Jackson och Ryken hävdar att deras ingripande är något helt normalt som vem som helst skulle ha gjort, men vi vet att inte alla skulle ha kunnat agera med samma mod i en sådan situation. Starkt jobbat!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack