Han byggde en flotte för att rädda boet som två svanar med otur hade byggt: "Jag ville inte att de ännu en gång skulle förlora sina ägg" - TittaPaVideon.se
x
Han byggde en flotte för att rädda…
Han räddar en varg från en fälla och ger hennes ungar mat - några år senare kommer den tillbaka för att hälsa på En föräldralös kille tvingas bo i sin bil, men hans biologiska syster förändrar hans liv till det bättre

Han byggde en flotte för att rädda boet som två svanar med otur hade byggt: "Jag ville inte att de ännu en gång skulle förlora sina ägg"

30 Maj 2021 • Av sofia
1.269
Advertisement

Även om man inte bör störa naturens gång kunde Rob Adamson inte stå ut med tanken på att ett par svanar varje år förlorade boet med sina ägg när vattnet i St Ives, Cornwall (UK), steg. Fyrtiotvååringen bestämde sig därför för att ingripa för att skydda svanparets bo efter att ha tagit hand om dem i 10 år på Jones Boatyard, där han själv bor på en flytande båt. Under alla dessa år hade svanäggen alltid förstörts på grund av det stigande vatten eller på grund av rävarna, men den här gången tänkte Rob inte tillåta det. Det är ingen tillfällighet att han i området även är känd med smeknamnet "svanmannen".

via: BBC

Svanar är fascinerande och också mycket eleganta vattenfåglar som bygger sina bon på våren bland vassen, nära vattenkällor. Honan lägger 5 till 8 ägg och ruvar dem sedan i cirka 35 dagar. Under tiden skyddar hanen boet. Svanparet som Rob Adamson hade tagit hand om i flera år hade dock aldrig haft särskilt mycket tur under parningssperioden, eftersom äggen alltid förlorades eller blev förstörda. Man bör inte rubba naturens balans visserligen, men Rob stod inte ut med tanken att de två stackars svanarna skulle förlora sina ägg ännu en gång den fredagkvällen i maj.

Den kvällen insåg Rob i tid att vattnet längs St Ives steg och att de stackars svanarna inte skulle klara sig. Så på kvällen byggde mannen kvickt en slags provisorisk flotta i mörkret för att kunna flytta boet med äggen till en säkrare plats. Under detta ingrepp hävdar han att svanhanen inte gjorde något för att stoppa honom och ingen av dem betedde sig aggressivt. Det var som om de visste att mannen bara försökte hjälpa dem och att de inte kunde ha hoppats på något bättre! Flotten hade ett rep fäst vid sig så att den kunde förflyttas över vattnet vid behov.

Advertisement

Rob gjorde ett riktigt bra jobb och gav dessa svanar en chans att ruva sina ägg. En man som har ägnat hela sitt liv åt naturen och som inte skulle ändra sin livsstil för något i världen!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack