Hon blir mobbad på nätet för sin funktionsnedsättning och som svar lägger hon upp selfies under ett helt år - TittaPaVideon.se
x
Hon blir mobbad på nätet för sin…
En höna tar hand om tre nyfödda kattungar - en scen som är otroligt söt Dessa människor beslutade att ta tag i sina liv - 21 bilder som vittnar om deras förändringar

Hon blir mobbad på nätet för sin funktionsnedsättning och som svar lägger hon upp selfies under ett helt år

15 April 2021 • Av sofia
693
Advertisement

Att vara missnöjd med sin kropp och sitt utseende är ett mycket vanligt symptom bland människor som inte verkar passa in i samhällets skönhetsnormer. Ett skönhetsideal som har sina negativa sidor eftersom baksidan av det myntet är att fler och fler människor känner sig missnöjda med sig själva och ibland blir förnedrade eller i värsta fall till och med mobbade. Det är inte alla som lyckas övervinna detta trauma och hålla huvudet högt, men det finns de som har klarat det och som till och med blev starkare...

via: BBC

Vi pratar om Melissa Blake, en 39-årig frilansjournalist som bor i San Francisco och är "fördömd" till att betala konsekvenserna av sitt fysiska funktionshinder som orsakas av Freeman-Sheldons syndrom, en sällsynt genetisk sjukdom som drabbar ben och muskler i kroppen. På grund av denna aspekt har Melissa mycket ofta fått otrevliga kommentarer på nätet, ibland till och med grymma sådana där folk verkligen mobbat henne.

Vad kunde hon göra för att ge dessa cybermobbare på nätet svar på tal eftersom de inte verkade kunna se bortom hennes utseende? Melissa fick en lysande idé om hur hon skulle ta itu med problemet vid grunden och hon bestämde sig för att hon skulle lägga upp en selfie med text till varje dag under ett helt år!

Genom att göra detta invaderades hennes sociala medier som twitter och instagram bokstavligen av inlägg och fotografier tagna av henne själv, minst en gång om dagen. Detta blev ett slag mot alla dessa mobbarer som inte gjorde annat än att ständigt attackera henne för hennes utseende och hennes genetiska sjukdom: "Även om jag är van vid grymma kommentarer om mitt utseende, kunde jag inte skaka av mig de som sa att det borde vara förbjudet för mig att lägga upp selfies av mitt ansikte... "

Advertisement

Melissa berättar sedan: "Jag insåg snart att dessa selfies inte bara handlade om mig själv och mitt tillstånd, verkligheten är att andra funktionshindrade också identifierade sig med mina ord och inlägg och började göra detsamma..." av denna anledning, under 2020, tog Melissa Blakes sociala medier fart och blev slutligen virala.

Även om mobbarna på nätet har fortsatt att kritisera henne med sina hatfulla meddelanden mot hennes utseende som inte verkar leva upp till deras skönhetsideal, fortsätter Melissa på sin vandring, övertygad om att hennes sociala gest har hjälpt många andra människor med funktionsnedsättningar att acceptera sig själva som de är och att bemöta hatarna på nätet.

En otroligt viktig gest som den här begåvade och modiga 39-åriga journalisten genomförde. Vem skulle ha trott att ett år av selfies skulle ha förändrat situationen på detta sätt och skulle ha ökat människors medvetenhet?

Bu för mobbning!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack