Ett homosexuellt par hittar en övergiven bebis på tunnelbanan som idag är deras son - TittaPaVideon.se
x
Ett homosexuellt par hittar en övergiven…
Han bygger en vagn på hjul för att ta sin gamla hund på promenad eftersom den inte kan röra sina baktassar En mamma lägger upp ett schema för att ta hand om sina 7 barn och efter klockan 19.30 är hon

Ett homosexuellt par hittar en övergiven bebis på tunnelbanan som idag är deras son

08 April 2021 • Av sofia
3.407
Advertisement

Det finns saker i livet som sker av en mycket specifik anledning, även om vi för stunden kanske inte inser det. Oavsett om du tror på ödet eller inte, kommer det att hitta en övergiven bebis vara något som sätter sina spår i dig för alltid och du kommer alltid att tro att det hände just dig av en mycket specifik anledning. Lyckligtvis är det inte något som sker varje dag! I augusti 2000 var Danny Stewart på väg hem till sin partner Pete på middag när hans plötsligt såg en "docka" på tunnelbanan i New York. "Dockan" började dock röra sig och snart insåg Danny att han hade hittat en bebis på tunnelbanan! Till en början fick mannen panik, men sedan visste han exakt vad han skulle göra och idag kan han berätta den här historien med ett leende på läpparna, eftersom det barnet har blivit hans son!

via: BBC

Danny kunde knappt tro sina ögon. En nyfödd bebis som bara hade en tröja på sig och som fortfarande hade navelsträngen kvar hade lämnats på golvet i tunnelbanan i New York. Danny började ringa efter hjälp och försökte få hjälp från förbipasserande människor, men ingen stannade för att lyssna. En kvinna som inte talade engelska försökte förstå vad som hade hänt, men förmodligen trodde hon att han var galen. På den tiden gick inte alla ännu runt med en mobiltelefon i fickan och det var mycket svårare att komma i kontakt med någon. Danny bestämde sig sedan för att ringa från en telefonautomat. Han ringde polisen och det första han kunde komma på att säga var: "Jag har hittat en bebis på tunnelbanan."

Hans hjärta bankade och efter att ha väntat i flera minuter började han undra ifall polisen kanske inte ens hade trott honom. Antagligen var inga poliser på väg till den platsen där han befann sig för att försöka ta reda på vad som hade hänt.

Å andra sidan vågade Danny inte ens lyfta bebisen av rädsla för att den kanske var skadad. Sedan fick han plötsligt en annan idé: han skulle ringa Pete, sin partner. Pete skulle säkert tro honom. Och så gjorde han: "När jag fick hans telefonsamtal sa han till mig att han hade hittat en bebis. Håret på nacken reste sig. Jag visste att Danny talade sanningen, för Danny skämtar aldrig om den typen av saker", berättar Pete.

Advertisement

Samma kväll fördes den lilla pojken till sjukhuset av polisen för en kontroll. I det ögonblicket minns Pete, som just hade kommit till platsen, att han sa till Danny: "Du vet att du nog kommer att känna dig knuten till det här barnet för resten av ditt liv." Vad Pete menade var, "Så småningom kommer det här barnet att växa upp och få höra om natten då han hittades och kommer kanske vilja söka upp den personen som hittade honom. Det kanske finns ett sätt att ta reda på var bebisen hamnar och skicka en födelsedagspresent, till exempel varje år. Situationen tog faktiskt en helt annan vändning och strax efter denna otroliga upplevelse var Danny tvungen att delta vid en domstolsförhandling för att vittna om hur han hade hittat barnet. Vid det tillfället chockade domaren alla närvarande i rättssalen med den ödesdigra frågan: "Skulle du vara intresserad av att adoptera detta barn?".

Dannys svar var tydligt men samtidigt osäkert: "Ja, men jag tror inte att det är så enkelt." Domaren log mot honom och sa att det i verkligheten kunde vara mycket enklare än han trodde. Danny hade aldrig övervägt adoption och hans och Petes liv, skulle plötsligt förändras. Först var Pete inte helt överens med detta val och blev även irriterad på Danny för att han hade svarat utan att först rådfråga honom. Men Danny hade förmodligen redan i sitt hjärta beslutat vad han skulle göra från det ögonblick då han hittade barnet.

Faktum är att Pete ändrade sin inställning radikalt när han tog Kevin (som är namnet paret gav barnet) i famnen första gången. En stark värmevåg kom över honom och plötsligt kändes tanken på att bli pappa inte så fel trots allt. Danny och Pete adopterade Kevin den 17:e december 2002. Några år senare, när Kevin var ungefär tio år gammal, gifte sig paret lagligt när New York blev den sjätte staten i USA som legaliserade homosexuella äktenskap. Kevin är nu 20 år gammal och studerar. Hans föräldrar beskriver honom som en känslig och snäll person. För honom var det verkligen tur att det var Danny som hittade honom den kvällen den 28:e augusti 2000!

Tags: BarnBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack