Hästen närmar sig för att trösta sin matte så fort den hör henne gråta - en rörande scen

av sofia

29 Mars 2021

Hästen närmar sig för att trösta sin matte så fort den hör henne gråta - en rörande scen
Advertisement

Som vi alla vet är djur ofta mycket duktiga på att tolka vårt humör, mycket mer än vad vi ibland kan föreställa oss. Med en hund eller en katt är det kanske lättare att identifiera sig med situationen. Hur många av er har någon gång varit lite nere och hittat en söt liten katt i knät som spinner eller en hund som börjar slicka dig i ansiktet? Samma sak kan faktiskt ske med en häst. Ja, du läste rätt -  hästar är faktiskt inte okänsliga varelser som bara tänker på att tugga hö. För att bevisa detta experimenterade Kennedi Buster med sin häst och låtsades gråta. Djurets reaktion dröjde inte länge.

via Youtube / BVIRAL

Advertisement
Youtube / BVIRAL

Youtube / BVIRAL

Flickan placerade en kamera i stallet där bara hon och hennes häst var närvarande. Plötsligt börjar den unga kvinnan gråta och hoppas på en reaktion från sin älskade häst. Ursprungligen verkar det som om hästen inte bryr sig om det som händer och vi ser den på avstånd stå och tugga sitt hö. Plötsligt börjar Kennedi gråta högre och då verkar hästen lägga märka till henne.

Advertisement
Youtube / BVIRAL

Youtube / BVIRAL

Hästen vänder sig, ser henne gråta och börjar långsamt gå mot henne, men tar först lite hö från marken för att kunna trösta henne. Som en person skämtsamt påpekar, måste hästen ha tänkt: "Om höet gör mig lycklig kan det kanske muntra upp även dig!". En enkel och okomplicerad logik!

Skämt åsido visade detta korta experiment att hästar också tycks tolka sinnesstämningen hos oss människor mycket bra. Hästen tvekade inte med att försöka erbjuda stöd till sin älskade ägare, som borstar och tar hand om den varje dag, när han hörde henne gråta. Även om själva experimentet inte har något egentligt vetenskapligt värde är en sak säker: den här hästen älskar sin ägare och vill inte se henne lida! Vi lämnar dig med videon av den rörande scenen:

Advertisement