7 roliga idéer för att överraska dina gäster med påskmaten

av sofia

31 Mars 2021

7 roliga idéer för att överraska dina gäster med påskmaten
Advertisement

Högtider är alltid ett utmärkt tillfälle för att experimentera med nya recept och prova nya fängslande idéer för dagens meny. Vanligtvis tar vi hjälp av regeln "alla tar med sig något", särskilt om gästerna är många men som värd är man kanske lite extra angelägen om att göra ett gott intryck med dekorationerna och maten. Beroende på högtid kan du välja recept och dekorationer som följer ett visst tema. Låt oss ta till exempel påsken där harar, kycklingar och ägg vanligtvis är de mest populära dekorationerna och du verkligen kan låta fantasin flöda när det gäller maten.

Är du redo att bli inspirerad av dessa utsökta påskkanapéer? Vi är övertygade om att du kommer att imponera på dina gäster!

Advertisement

1. Kokta ägg i form av harar

1. Kokta ägg i form av harar

Pinterest

En klassiker som är jättelätt att göra, kaniner gjorda av hårdkokta ägg. Det finns många varianter av detta enkla "recept" och det här är verkligen det lättaste. Allt du behöver är... ägg! Koka dem och skala dem. Allt du behöver tänka på är att skära äggen på rätt ställen. En perfekt halva blir kroppen, medan du för huvudet måste skära en rundare form. För öronen kommer ett halvt ägg uppdelat i två skivor att fungera bra. Slutligen, för att göra näsan, ögonen och morrhåren kan du använda morötter och rosmarin.

En rolig twist på kokta ägg!

Advertisement

2. Dekorera en rysk sallad eller tonfiskröra

2. Dekorera en rysk sallad eller tonfiskröra

Pinterest

Har du gjort en rysk sallad eller en tonfiskröra men vet inte hur du ska lägga upp den för dina gäster? Hämta inspiration härifrån. Koka några ägg och förvandla dem till söta kycklingar. Dekorera dem med persiljeblad som formar kycklingens "vingar" och lägg till en boll av potatis och smält ost för att göra huvudet.

3. Piroger som blir till hönor

3. Piroger som blir till hönor

Pinterest

Piroger fyllda med tomat och mozzarella (eller andra ingredienser efter smak) är en mycket välsmakande specialitet som kan anpassas efter påsktemat. Paprika och morötter är de extra ingredienserna som du kan använda för att skapa dekorationerna. Röd paprika är perfekt för att göra hönans kam, medan morötter passar som ben och näbb. Ha så kul!

4. Roser eller tulpaner av charkuteriprodukter

4. Roser eller tulpaner av charkuteriprodukter

Pinterest

Påsken sammanfaller också med våren, så varför inte hämta inspiration i naturen? Inte bara kanapéer i form av djur på borden utan också i form av blommor! För att skapa en snygg effekt, använd stammen eller stjälken av en paprika, rulla sedan en tunn skiva skinka eller liknande inuti. Slutresultatet blir vackra "skinkrosor"!

5. Tulpaner av morötter och gurka

5. Tulpaner av morötter och gurka

Pinterest

För att fortsätta på blomtemat kan du göra några mycket söta tulpaner med bara två ingredienser: morötter och gurka. Skär en morotskiva i form av en blomma och ta en skiva gurka för att skapa bladen. Fäst allt med en tandpetare och använd en morotsskiva som bas. Klart!

Advertisement

6. "Hårdkokta" kycklingar

6. "Hårdkokta" kycklingar

Pinterest

Hårdkokta ägg är verkligen en av huvudingredienserna vid påsk och passar perfekt för att skapa mycket fina dekorationer. Kycklingar gjorda av hårdkokta ägg är ett måste på ditt påskbord! Metoden är väldigt enkel men kräver lite fingerfärdighet när du ska klippa äggvitan för att forma skalet där kycklingen placeras. Gulan i mitten blir din kyckling, som du kan dekorera med en bit morot som näbb och två pepparkorn som ögon.

7. Ostkyckling

7. Ostkyckling

ideas.hallmark.com

Ett annat trevligt sätt att göra kycklingformade kanapéer är följande: ta lite färskost, worcestershire sås, citronskal, salt och peppar. Blanda allt med en mixer och låt det vila i kylen i minst en timme. Ta några stora urkärnade oliver och täck dem med såsen du haft i kylen. Forma små bollar. Nu är du redo att dekorera dem med näbb, ögon och ben!

Advertisement