En lärare tar hand om sin elevs nyfödda syskon eftersom alla i hemmet har covid - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En lärare tar hand om sin elevs nyfödda…
Hon ber sin föredetta man föra över 7.700 $ för det hushållsarbete han inte har bidragit till och domstolen godkänner En ensamstående mamma med två autistiska barn vinner på lotto och nu behöver hon inte längre oroa sig för framtiden

En lärare tar hand om sin elevs nyfödda syskon eftersom alla i hemmet har covid

26 Februari 2021 • Av sofia
739
Advertisement

När det krisar och någon behöver akut hjälp är människan kapabel till att genomföra extraordinära solidariska handlingar som raderar alla tvivel om att denna galna värld vi lever i enbart drivs av ondska och likgiltighet. Till exempel skulle utbrottet av den globala covid-19 pandemin ha kunnat skapa ännu mer avstånd människor emellan, men i ett så komplicerat, oväntat och unikt ögonblick som detta har många människor istället genomfört empatiska och solidariska gester som verkligen är hjärtvärmande...

via: ABC 7 News
image: GoFundMe

Möt Luciana Lia, en engelsklärare för utlänningar på Hart Magnet Elementary School i Stamford, Connecticut. Luciana tog under en kort period hand om ett barn som hade fötts bara några veckor tidigare i en av eleverna som tog hennes kurs familj. Elevens namn var Zully och när han blev smittad med covid, hade han ingen aning om hur han skulle göra för att undvika att den lilla nykomlingen i huset skulle bli smittad, med tanke på att pojkens mamma och pappa också var sjuka.

Av den anledningen, eftersom han inte hade någon annan att fråga, ringde Zully sin engelsklärare för att fråga henne om hon kunde ta hand om bebisen under några veckor tills de alla var friska.

image: GoFundMe

Självklart kunde Luciana inte säga nej med tanke på att familjen verkligen befann sig i en mycket svår situation ur hälsosynpunkt och av den anledningen välkomnade hon den nyfödda lilla bebisen till sitt hem med öppna armar. För att behålla kontakten med sina familjemedlemmar under karantänen ringde Luciana varje dag videosamtal från telefonen så att de åtminstone kunde se varandras ansikten, som om de alla var där tillsammans.

Zullys mammas ord var verkligen känsloladdade när hon fick veta att den generösa engelskläraren tillfälligt skulle ta hand om den lilla nykomlingen: "Ingen hade förväntat sig detta. De som arbetar lämnar hemmet varje dag medan vi istället alla är hemma och arbetar och försöker anpassa oss till denna nya normalitet som har överraskat oss alla. Denna osjälviska handling från min sons engelsklärare påminner oss om hur viktigt det är att finnas där för varandra i svåra stunder"

Advertisement
image: GoFundMe

Rörande ord som ännu en gång visar oss att vi vid behov av ömsesidig solidaritet kan utöva exceptionella och oväntade gester. Luciana Liras agerande var verkligen beundransvärt. Hon är en lärare med ett hjärta av guld som vi alla bör hämta inspiration från!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack