"Vad är det jag tittar på?" 15 Optiska illusioner som till en början gör dig förvirrad - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
"Vad är det jag tittar på?" 15 Optiska…
Han drabbas plötsligt av en stroke, men räddas av en schäfer som han adopterat bara några månader tidigare Pensionerade primärläkare erbjuder gratis läkarvård till människor som inte har råd med specialistundersökningar

"Vad är det jag tittar på?" 15 Optiska illusioner som till en början gör dig förvirrad

Av sofia
13.937
Advertisement

Vi lämnar hemmet, går ner på gatan eller in i en butik och allt verkar plötsligt falla, är det våra ögon är inte längre fungerar lika bra som de en gång gjorde eller har vi verkligen sett det vi tror att vi har sett? Absurda scener med overkliga perspektiv som verkar tagna ur en science fiction-film eller ur en tecknad film. Oroa dig inte, vi pratar om optiska illusioner. Alla, har åtminstone en gång i sitt liv, blivit "offer" för dessa skämt både för synen och för hjärnan. Vi tror oss ha sett något helt absurt, men när vi sedan skärper blicken inser vi att det inte var på riktigt och att allt var en illusion. Här är några av de mest roliga exemplen vi har hittat på nätet åt dig!

MIna två hundar som tittar ut genom dörren ser ut som ett konstigt genetiskt experiment vid första ögonkastet...

Det är inte vad det ser ut att vara, det är bara snön som håller på att smälta på verandan!

image: Reddit

Det är verkligen en extraordinär bild, eller hur? I det här specifika fallet handlar allt om perspektiv. Kameralinsen placerades precis under takets kant, med särskild fokus på den lilla istappen!

Advertisement

Det ser ut som drinkar, eller hur? Istället är det barstolar på en pub!

Låt oss avslöja hemligheten bakom denna bild: Vrid på den!

Fotografen bakom den här roliga bilden berättar att det finns en mindre rolig berättelse bakom fotot, nämligen att trädet som ligger på marken, hade fallit på grund av orkanen Katrinas raseri några år tidigare!

Tycker du inte att det ser ut som att det här golvet verkar slutta ner i avgrunden?

image: Imgur

Det extraordinära och svindlande golvet på detta fotografi ligger på en av de mest beundrade och besökta heliga platserna av turister från hela världen... vi befinner oss inne i katedralen Santa Maria del Fiore i staden Florens i Italien!

Advertisement

Lugn, min syster är inte en centaur!

image: Reddit

Titta på den här hoppande hunden, ser det inte ut som att en del av kroppen saknas?

Advertisement

En utmärkt och spektakulär illusion: Frosten på biltaket ser ut som utsikten över jorden sett från rymden

image: Imgur

Jag lovar att det inte är vad det ser ut att vara!

Advertisement

Det är inte en akrobatisk cyklist och det räcker med att vrida på bilden för att avslöja denna geniala illusion

Lite uppfinningsrikedom, en originell idé, en passion för fotografi och perspektiv är allt som krävs. Ta dig till en öde tunnel och skapa ditt eget lilla mästerverk precis som den här begåvade cyklisten gjorde!

Alla tycker att det ser ut som en liggande fiol till en början...

...och istället är det något helt annat. Du tittar på en vacker skymning på en orörd strand. Det stämmer verkligen att moder jord ofta kan överraska oss med väldigt lite!

Titta hur bra den här tjejen smälter in!

Enligt fotografen bakom till denna roliga bild var denna perfekta färgmatchning mellan stenstranden och flickans sommarkjol helt... oavsiktlig. Vilken tur!

Vi skämtar inte. Det här är ett foto av pyramiden i Giza taget uppifrån!

image: Reddit

En bild tagen ovanifrån som lämnade många människor alldeles häpna. Inte bara för att det ser ut som en tunnel under natthimmeln, men det är ännu mer fascinerande när man tänker på att den optiska illusionens mittpunkt i verkligheten är toppen av pyramiden och att "natthimlen" istället är effekten av skuggan på ena sidan av den antika byggnaden.

Ser du två personer på den här bilden? Titta noga...

När konsten att kunna virka skapar en optisk illusion som verkligen är unik i sitt slag!

image: Reddit

En optisk illusion har en perfekt vetenskaplig förklaring: den anses vara en visuell illusion orsakad av det visuella systemet och kännetecknas av en uppfattning som verkar skilja sig från verkligheten. Enligt det vetenskapliga samfundet finns det tre typer av optiska illusioner: fysiska, fysiologiska och kognitiva illusioner. Som du säkert inser är de mycket vanligare än man tror!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack