En hemlös man betalar alltid med falska sedlar som han själv ritat: en generös butiksägare bestämmer sig för att "ta emot dem" - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En hemlös man betalar alltid med falska…
En fattig jordbrukare hittar en diamant värd 80 000 $ i jorden: nu kommer han att kunna betala universitet för sina barn Han hade blivit av med sitt jobb och bodde på gatan med dottern: kommunen beslutade att ge honom ett hus

En hemlös man betalar alltid med falska sedlar som han själv ritat: en generös butiksägare bestämmer sig för att "ta emot dem"

Advertisement

Det är de små generösa gesterna som kan förändra världen och övertyga oss om att, trots allt och alla, är mänskligheten fortfarande kapabel att utföra mycket stora handlingar; det räcker att ha ett mycket stort och fint hjärta. Som exempel på detta, finns det en nudelsäljare i den kinesiska staden Wenzhou som tyst har förändrat livet för en hemlös man, tack vare hans handling full av osjälviskhet och solidaritet.

Sju år tidigare hade en väldigt speciell kund dykt upp vid disken i den kinesiska stadens nudelbutik; mannen var hemlös och för att betala för den mat som han inte hade råd med, gick han alltid med en bunt med falska sedlar ritade i pastellfärger. Första gången ignorerade säljaren sedlarna och accepterade dessa sedlar som betalning, men sedan blev denna praxis nästan en sed mellan köpmannen och uteliggaren.

Faktum är att det har gått mer än sju år sedan den hemlösa mannen gick dit med de här snygga pastellfärgade sedlarna för första gången. Nu gör nudelsäljaren allt för att göra denna stackars människans liv ska kännas bättre. De får honom att tro att dessa sedlar är riktiga, att betalningarna är helt normala och ger till och med tillbaka ett falskt kvitto med samma typ av pastellfärg till mannen!

Advertisement

Nudelsäljaren berättade: "Jag har känt honom i sju år och har aldrig bett honom om en krona. Vad han gör kan bara inspirera mig med enorm ömhet! Ibland ger han oss riktiga pengar, men vi vet att han har svårt att tjäna dem. När detta händer han insisterar på att betala och vi tar emot dem med glädje! "

En enkel och uppenbarligen banal gest, men så full av vänlighet och osjälvishet att man inte kan göra annat än att applådera!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack