Flickan brister i gråt så fort hon befordras av sergeanten: "Gud har gett mig ett hedervärt jobb" - TittaPaVideon.se
x
Flickan brister i gråt så fort hon…
17 foton av husdjur som kan smälta även det mest okänsliga hjärta Tjuven stjäl en bil men upptäcker att det sitter ett barn i baksätet: han kör tillbaka och skäller ut mamman

Flickan brister i gråt så fort hon befordras av sergeanten: "Gud har gett mig ett hedervärt jobb"

20 Januari 2021 • Av Titti Carlberg
546
Advertisement

Det samhälle vi lever i håller radikalt på att förändras: i vissa avseenden förvärras många saker, för andra tas avgörande steg mot lika rättigheter mellan kvinnor och män och mot kvinnans frigörelse. Om vi tänker noga på det, för inte så många årtionden sedan kunde många kvinnor inte ha varit på arbetsplatser som traditionellt uppfattades som manliga arbetsmiljöer, men idag (lyckligtvis ska vi tillägga) förändras saker och ting. Till det bättre.

via: Pleno News

Raquel Silva Rosa är en 19-årig brasiliansk tjej som inte ville lyssna på de andras åsikter och kämpade hårt för att bli sergeant för den brasilianska logistikarmen: för att få den examen var hon tvungen att gå igenom många fysiska och intellektuella tester men i slutändan klarade hon dem på ett lysande sätt, belönades och firades inte bara av sina överordnade utan också av hela landet.

Vid examenceremonin, där Raquel utnämns som sergeant i den brasilianska armén, bröt flickan bokstavligen ut i tårar"Idag har jag uppnåt den största prestationen i mitt liv. Jag bad Gud om en dröm och han gav mig ett hedervärt yrke!"

Advertisement

Den federale ställföreträdaren för inrikesministeriet Helio Lopez talade också med ord fulla av respekt och beundran för den 19-åriga flickans prestationer. "Bilden av Raquel avslöjar en väg av engagemang, envishet och seger, mätt med opartiskhet av kön och ursprung, vilket stärker värden som meritokrati och social rättvisa. Den tredje sergeante Rosa var den första bland de 401 militärkandidaterna, män och kvinnor vid logistikskolans sergeanter, som övervann utmaningarna och häpnade alla närvarande."

Berättelsen om Raquel Silvia Rosa är precis vad som borde bli verklighet för alla de tjejer som fortfarande anstränger sig för att förverkliga sina drömmar: lika rättigheter kan också bekämpas på arbetsplatsen!

Grattis, Raquel!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack