En man bestämmer sig för att anställa en hemlös som brukade tigga pengar varje dag utanför hans pizzeria - TittaPaVideon.se
x
En man bestämmer sig för att anställa…
6 misstag som många föräldrar tenderar att göra när barnen är trotsiga En 39-årig gorilla föder en jättegullig unge på nästan tre kilo och det blir fest på zoot

En man bestämmer sig för att anställa en hemlös som brukade tigga pengar varje dag utanför hans pizzeria

23 December 2020 • Av sofia
836
Advertisement

Ibland är den mest solidariska gesten den enklaste, den som kommer rakt från hjärtat hos en människa som skulle göra allt för att hjälpa en person i svårighet. Ett hjärta lika stort som det hos Rishi Sharma, ägaren till en välkänd pizzeria i Lower Hutt i Nya Zeeland, som anställde en hemlös man som länge hade vistats utanför hans restaurang för att tigga pengar.

via: RNZ
image: RNZ

Rishi Sharma, ägare av Domino's Pizza i Lower Hutt, hade under en längre tid sett den här mannen tigga pengar med en kartong från hans egen pizzeria som stod utanför hans restaurang. Inuti kastade förbipasserande mynt till mannen i nöd.

En dag gick Rishi fram till den hemlösa mannen och beskriver detta möte så här: "Jag såg mitt varumärkes pizzalåda och parkerade bilen, sedan gick jag fram till den här fantastiska killen och sa "Hej kompis, hur mår du?"

image: RNZ

Rish fick reda på att mannen, som heter Wallace, inte hade ätit på flera i timmar, så ägaren släppte in honom i sin restaurang och erbjöd honom en pizza, varmt kaffe och ett jobb. När Wallace hörde dessa ord kunde han inte tro sina öron. Han tackade så klart ja till jobbet eftersom han var hemlös och inte hade någonstans varken att sova eller äta.

Och det verkar som att Wallace har blivit en utmärkt pizzabagare!

Advertisement
image: RNZ

Nu har den föredetta hemlösa mannen arbetat på Rishis restaurang i mer än tre veckor, han lär sig gradvis men både hans chef och han själv är mycket nöjda. Nu har han äntligen en inkomst och ett tak över huvudet. Rishi berättar: "Han är väldigt glad, nu har han till och med ett hus i staden Taita!"

Vilken vacker historia om solidaritet!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack