Två barn lyckas fly från människor som skulle kunna ha kidnappat dem tack vare några enkla råd från deras mamma - TittaPaVideon.se
x
Två barn lyckas fly från människor…
21 personer som bestämt sig för att be sin frisör om en minst sagt bisarr frisyr 16 bilder på kreativa barn som gett sina föräldrar ett gott skratt

Två barn lyckas fly från människor som skulle kunna ha kidnappat dem tack vare några enkla råd från deras mamma

30 November 2020 • Av sofia
827
Advertisement

Våra barns säkerhet är verkligen ett hett ämne, som är mycket viktigt för oss och som har hög prioritet. Du vet när man säger saker till barn som "prata inte med främlingar"? I verkligheten, i tron ​​att man gör gott, begår man ett misstag. Varför? För en dag kan dina barn behöva vända sig till en främling, till exempel en polis, för att be om hjälp. Vad du snarare bör lära dina barn är hur man känner igen och försvarar sig mot de främlingar som faktiskt kan utgöra ett hot mot dem. Jodie Norton, mamma till 4 barn, vet vad detta betyder och ville dela sin historia som rör hennes två äldsta barn, för att varna andra föräldrar i världen.

Jodie Norton stod i duschen klockan 8.30 på morgonen när hon kände en plötslig smärta i magen som fick henne att bli både yr och illamående. På något sätt lyckades hon klä sig, samla ihop sina fyra barn och köra till närmaste akutmottagning, som bara låg 5 minuter hemifrån. I efterhand insåg Jodie hur vårdslös hon hade varit att köra med sådan smärta, hon borde verkligen ha ringt efter en ambulans! I vilket fall som helst, när hon kom fram, tog hon med sig sina två yngsta barn och lämnade de äldre (den ena 10 och den andra åtta år) precis utanför dörren till akutmottagningen i väntan på grannen som skulle hämta dem för att köra dem till skolan. Kvinnan trodde att det skulle ta grannen 5 minuter att komma fram, just för att avståndet mellan sjukhuset och hemmet var minimalt, men hon hade fel. Barnen fick vänta i hela 40 minuter innan grannen körde dem till skolan och hamnade i en potentiellt farlig situation som tack och lov slutade väl.

image: Pexels

Medan CJ, 10 och T-Dawg, 8, väntade tålmodigt på en bänk utanför sjukhuset, närmade sig en kvinna och två killar dem med en konstig begäran: "En vän till oss är inlåst på sjukhustoaletten, kan ni övertyga honom om att komma ut? Han behöver vård." Den äldsta sonen, CJ, avböjde "vänligen" den påstådda begäran om hjälp från dessa tre misstänksamma människor hela tre gånger, eftersom hans instinkt sa till honom att göra det som hans mamma hade lärt honom att svara: "Nej, tack". Efter ett tag kom lyckligtvis grannen för att hämta pojkarna och medan de klev in i bilen såg de en annan kille komma ut från sjukhuset och gå därifrån tillsammans med  de andra. Strax därefter försvann de 4 påstådda brottslingarna i en bil. Barnens mamma fick veta vad som hade hänt först på eftermiddagen, när de återvände från skolan och blev djupt chockad, men samtidigt väldigt glad över att allt hade slutat bra. CJ berättade om sina misstankar: "Jag trodde att det var människor vi inte borde prata med eftersom de bad om hjälp. Ingen ärlig vuxen ber om hjälp från barn." Lyckligtvis hade budskapet gått fram.

Varje förälder bör försöka lära sina barn att ifrågasätta situationen, snarare än att bara belasta dem med ångest och rädsla.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack