En pojke reser till fots tillsammans med sin pappa från Italien till England för att få återse sin farmor - TittaPaVideon.se
x
En pojke reser till fots tillsammans…
Respektlöshet bortom alla gränser - 17 bilder på några av de mest respektlösa kunderna någonsin 10 enkla övningar för magmusklerna som du kan göra hemma på bara några minuter

En pojke reser till fots tillsammans med sin pappa från Italien till England för att få återse sin farmor

28 Oktober 2020 • Av sofia
1.258
Advertisement

Han går 28 000 km från Sicilien (Italien) till London, England, för att få krama om sin farmor igen. Berättelsen om Romeo Cox, en 10-årig pojke, är verkligen en otrolig historia. Med en global pandemi på gång blir det allt svårare att ge de människor vi älskar allra mest och som kanske befinner sig långt ifrån oss, stöd och närhet. För den modiga lilla Romeo hade det att få krama om sin farmor blivit en nödvändighet och han hade försökt flera gånger övertyga sina föräldrar om att åka till henne. Romeo hade inte sett sin farmor på ungefär ett och ett halvt år sedan han flyttade in i sitt nya hem i Palermo i Italien och pandemin hjälpte knappast till. Även om hans föräldrar förbjöd honom att resa med tanke på faran med Covid-19, kom de så småningom överens om att stödja honom i en helt säker och Covid-fri resa.

Romeo lämnade Palermo tillsammans med sin pappa, Phil Cox, en journalist och reporter som flera gånger hade arbetat i krigszoner, för att nå sitt hemland England till fots och slutligen få krama om sin 77-åriga farmor. En mycket lång resa på 28 000 km, där far och son korsade Italien, Schweiz och Frankrike innan de nådde sin hemstad. Resan var full av tusen äventyr, de blev vänner med en åsna, stannade för att prata med ett oändligt antal människor och arbetade som volonäter när de fick möjlighet. En annan anledning till att Romeo ville ut på denna långa resa var för att samla in pengar till flyktingbarn. Romeo är mycket tacksam mot sin bästa vän, Randolph från Ghana som välkomnade honom med öppna armar när han kom till Palermo. Randolph och hans familj tvingades vandra från Ghana till Italien, många fler kilometer än Romeo och under mycket mer extrema förhållanden, utan varken mat eller vatten. Romeo skulle vilja hjälpa alla de barn som har varit i en liknande situation eller som befinner sig i en just nu. Denna resa är även tillägnad dem.

Resan påbörjades den 20:e juni 2020

Oavsett hur tuff vägen kunde vara lät de sig inte avskräckas ens ett ögonblick, även när fötterna började värka! Den 21:a september satte far och son sin fot på Trafalgar Square i London. När de nådde sitt mål var de två tvungna att respektera karantänens två veckor innan de kunde avsluta sin resa. Romeo sa att han kände sig mycket trött, som om han plötsligt var 100 år gammal, men samtidigt kunde han inte vara lyckligare än så. Efter ett par veckor fick Romeo äntligen krama om sin farmor igen, som aldrig hade kunnat tro att hennes barnbarn skulle kunna göra något sådant.

Advertisement

Det som Romeo, en pojke på bara 10 år, gjorde skulle verkligen kunna inspirera en hel värld!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack