En 4-årig pojke brister ut i tårar när hans fröken slänger hans lunch: "Den var onyttig" - TittaPaVideon.se
x
En 4-årig pojke brister ut i tårar…
18 bilder på hundar som blivit större än sina ägare, men som fortfarande kommer att vara deras små vovvar vad som än händer Mammorna avlägsnar en pojke från parken så att deras döttrar kan leka ensamma flickor emellan

En 4-årig pojke brister ut i tårar när hans fröken slänger hans lunch: "Den var onyttig"

01 November 2020 • Av sofia
1.328
Advertisement

Att äta hälsosamt och ha en balanserad kost är ett mål som många strävar efter att uppnå någon gång i livet. Anledningarna till att göra ett mer hälsosamt val kan vara flera och vanligtvis finns det en önskan om att gå ner i vikt eller att bekämpa en sjukdom bakom. När det gäller barns hälsa är man vanligtvis ännu mer orolig eftersom ingen förälder vill att deras barn ska utveckla någon sjukdom eller bli överviktig under de första åren av sitt liv. Det är därför normalt för mammor och pappor att försöka följa råd om hur man erbjuder sina barn en välbalanserad kost från läkare och specialister. Men när man överdriver riskerar man som alltid att istället göra fel. I Kanada, till exempel, kastade en grundskolelärare bokstavligen bort ett 4-årigt barns lunch efter att ha klassat den som en "ohälsosam" måltid.

via: The Star
image: Pexels

Den tragiska händelsen ägde rum på Durham Catholic District School och involverade en 4-årig pojke vars lärare kastade bort hans lunch. Anledningen, enligt lärarens åsikt, var mammans ohälsosamma val att ge barnet en bit banankaka (så kallat bananabread) till lunch. Skolan i fråga har alltid understrykit vikten av att lära barn redan från tidig ålder att äta hälsosamt, undvika skräpmat och livsmedel med onödigt socker, men att ta ifrån lunchen från ett så litet barn verkar vara kontraproduktivt på andra mycket mer allvarliga sätt. Den lilla pojken, som bara är 4 år gammal, grät och åt en massa druvor till lunch. Läraren skickade också en lapp hem, för att rapportera händelsen och instruera föräldrarna om valet av mat att ge till sitt barn. Barnets mamma Elaina Daoust blev rasande när hon fick veta att hennes sons lunch hade kastats i papperskorgen.

image: Pexels

Mamman fick senare med stor chock reda på att andra barn i samma klass som hennes son också hade fått samma behandling angående den dagens lunch. Under de följande dagarna kom det fram att skolans matpolitik var inriktad på hälsosamma måltider, men att inte alla lärare var överens. James MacKinnon, en av de oeniga lärarna, påpekade att skolan inte har rätt att kasta elevernas mat och att ingen av lärarna har denna auktoritet.

Vad tycker du om den här historien?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack