Den här dalmatinen födde 18 stycken valpar och bilderna får oss att tänka på filmen "101 dalmatiner" - TittaPaVideon.se
x
Den här dalmatinen födde 18 stycken…
Den australiska brandkåren poserar med djur för välgörenhet i sin nya kalender för 2021

Den här dalmatinen födde 18 stycken valpar och bilderna får oss att tänka på filmen "101 dalmatiner"

18 Oktober 2020 • Av sofia
645
Advertisement

Det finns varelser som kan förvåna oss på helt oväntade sätt med förmågor och egenskaper som verkligen inte alla har. Tänk bara på alla de hundar som föder hela kullar av små valpar, riktiga supermammor, som kan föda och ta hand om ett så pass stort antal ungar att det skulle få vilken mänsklig föräldrar som helst att svimma bara vid tanken.

Detta är fallet med Nellie, den 3-åriga dalmatinen som är huvudperson i vår berättelse. Mot alla odds hade den här tiken en riktig rekordfödelse och bilderna som skildrar henne tillsammans med hennes underbara ungar kan inte göra annat än att påminna oss om den berömda historien vid namn "101 Dalmatinter".
 

Veterinärerna som undersökte Nellie förutspådde att hon bara skulle föda 3 valpar. Men när hunden började förlösa insåg hennes mänskliga vänner snart att sanningen var en helt annan. Det stod omedelbart klart att dalmatinen skulle föda många fler hundvalpar än så.

Louise, hennes ägare, har haft dalmatinerhundar i 30 år, men under hela den här tiden har hon aldrig sett något liknande. 14 timmar och 18 valpar är rekordet som Nellie satte i slutet av sin mycket långa förlossning. Du läste rätt, den lilla hunden bar på 10 hanar och 8 honor inom sig och verkade vara helt lugn och medveten om vad som hände. Så pass mycket att hon vid ett tillfälle till och med bestämde sig för att ta en paus och avbryta förlossningen för att ta en tupplur!

Advertisement

Enligt vad Louise berättar "fortsatte valparna bara att komma ut" den ena efter den andra, och Nellie verkade inte vilja sluta föda flera gulliga små valpar. Efter den femtonde trodde kvinnan att det var klart, även för att hennes hund somnade, men istället var det inte så. "Det var fantastiskt", berättar hon, stolt och glad över den underbara upplevelsen.

Efter att ha organiserat sig ordentligt för att klara att hantera alla dessa hundar kommer kvinnan att vara redo att följa sin fyrbenta supermamma längs vägen medan de små växer upp. Vem vet om Nellie har insett den underbara gåvan hon har gett sig själv och sina nära och kära. En sak som är säker är att det är en underbar berättelse och att allt som återstår är att önska henne lycka till med alla sina små ungar!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack