En idrottare förlorar tävlingen med flit när han ser att hans motståndare råkar missa mållinjen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En idrottare förlorar tävlingen med…
14 personer smittade efter en En man upptäcker att hans fru är otrogen tack vare ett foto som han hittar på Google Maps

En idrottare förlorar tävlingen med flit när han ser att hans motståndare råkar missa mållinjen

Av sofia
752
Advertisement

Ord som rättvisa och integritet låter numera mer och mer avlägsna och tomma. I nästan alla livssituationer är människor som följer reglerna för rättvisa och civilisation nu på väg att utrotas.

Det finns emellertid ett område inom vilket det fortfarande är trevligt att tro att dessa värderingar spelar roll och faktiskt betyder något. Det är idrott, där varje gren bör kännetecknas av dessa grundläggande begrepp. Dagens berättelse borde bli ett föredöme för alla att följa.
 

via: El Pais

Den spanska idrottaren Iván Fernández Anaya deltog i en längdlöpning i staden Burlada i Navarra-regionen. Det rörde sig om ett lopp på över 3 km. Han låg efter motståndaren Abel Mutai när han märkte att hans motståndare plötsligt började sakta ner.

Den kenyanska idrottaren var övertygad om att han redan hade passerat mållinjen, medan han fortfarande hade mer än 10 meter kvar. Anaya insåg sin motståndares misstag, men bestämde sig för att inte dra nytta av det och att bromsa in och därmed förlora med avsikt. Han sprang ikapp Mutai och påpekade misstaget med händerna och indikerade att det fortfarande fanns en bit kvar som skilde honom från målet. Hela publiken ställde sig upp och applåderade åt denna mycket lojala gest. I slutet av tävlingen berättade Iván för reportrarna att det varit en självklarhet för honom. Det hade inte varit rättvist att vinna på det sättet eftersom Mutai tydligt hade visat sig vara den riktiga vinnaren.

Till och med hans tränare, Martin Fiz, sa att han kanske inte skulle ha agerat lika hederligt om han själv hade befunnit sig i samma situation. Denna berättelse visade sportens sanna anda och lyfte fram den ädlaste aspekten av människans själ. Utanför banan är även livet ett konstant lopp för att se vem som kommer först, men ärlighet är värt mer än alla pris och medaljer.

 

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack