En pappa delar det hemliga meddelandet med vilket hans son alltid lyckas ta sig ur "svåra" situationer - TittaPaVideon.se
x
En pappa delar det hemliga meddelandet…
En polis tröstar ett 4-årigt barn efter en trafikolycka och håller honom i famnen

En pappa delar det hemliga meddelandet med vilket hans son alltid lyckas ta sig ur "svåra" situationer

19 Juli 2020 • Av sofia
2.689
Advertisement

Det måste finnas ett förhållande baserat på ömsesidigt förtroende mellan föräldrar och barn om man vill leva ett harmoniskt liv men självklart är man naturligtvis alltid orolig för sina barns säkerhet. Att försöka ha överdriven kontroll över sina barns utgång eller personliga sysslor får nästan alltid negativa konsekvenser och är inte till någon fördel för någon av parterna. I vilket fall måste förtroendet vara ömsesidigt. Ett barn bör alltid kunna känna att det kan be sina föräldrar om hjälp om det skulle råka hamna i en svår situation, barnen själva borde vara de första personerna som upptäcker problemet och vända sig på ett intelligent sätt till pappan eller mamman. Bert Fulks är en pappa som, precis som många andra, bara vill det bästa för sin tonårsson Danny och har kommit på ett sätt för att bygga upp ett ömsesidigt förtroende.

via: Bert Fulks

Det finns situationer som är en del av vardagen och människors personliga tillväxt som trots att de är "svåra" att acceptera för en förälder, ändå lär våra barn något. Vi pratar om de första festerna, den första ölen och liknande saker. Självklart måste det finnas gränser och när dessa inte respekteras är det varje förälders  mardröm, särskilt föräldrar till tonårsbarn. Bert Fulks har dock kommit på ett genialiskt trick för att ta reda på om hans son har något problem och för att undvika att han ska hamna i en obehaglig situation. Allt detta sker på ett mycket diskret sätt, så att Dannys vänner inte ens märker något.

Far och son har kommit överens om ett slags kodspråk så när Danny hamnar i knepiga situationer, där han känner sig obekväm, kan han skicka ett meddelande till sin pappa, mamma, bror eller äldre syster med ett enkelt "X". X:et kommer att vara en begäran om hjälp, oavsett situation, plats eller tid. Om Danny till exempel är på fest och känner sig fången i en situation som han inte kan komma ur, kan han använda sig av denna taktik. När meddelandet har skickats sker sedan detta: den som får ett "X" -meddelande ringer Danny på hans mobiltelefon och berättar för honom att något har hänt hemma och att de kommer att hämta honom på festen. Danny kommer att fråga: "Vad har hänt?" och svaret kommer att vara något i stil med: "Jag förklarar för dig när jag kommer, var beredd att åka om 5 minuter, jag är på väg".

Advertisement

På detta sätt undviker Danny att "behöva skämmas" framför sina vänner, men han kommer att kunna urskilja vilka situationer han vill befinna sig i och inte. För att denna "räddningsplan" ska fungera måste dock pojken ha en garanti om att han inte kommer att bli straffad för situationen han hamnat i så  föräldrarnas uppgift, i detta fall, är att bromsa sin rädsla och ge sitt barn fullt förtroende. Självklart kommer inte alla föräldrar att kunna hantera saker på detta sätt, men enligt Bert är det det bästa sättet för att hålla barnen borta från problem.

Vad tycker du?
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack