En gruvarbetare hittar två mycket ovanliga ädelstenar, blir miljonär och spenderar pengarna på att öppna en skola - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En gruvarbetare hittar två mycket ovanliga…
Ett rörande foto visar en morfar som håller sitt 17-åriga autistiska barnbarn i famnen De letar desperat efter ett kuvert med 1000 dollar och upptäcker tillslut att sonen har haft sönder det i dokumentförstöraren

En gruvarbetare hittar två mycket ovanliga ädelstenar, blir miljonär och spenderar pengarna på att öppna en skola

Av sofia
2.036
Advertisement

Det finns historier som är extremt fulla av kraft och det räcker med att läsa dem för att återfå lite hopp och låta sig övertygas om att till och med den svåraste och mest problematiska situationen kan förändras över en natt.

Det här är exakt vad som hände med Saniniu Laizer, en gruvarbetare från Tanzania, en 52-årig man som säkert aldrig har levt bland bekvämligheter och rikedom och som alltid har arbetat inom en av de tuffaste branscherna att genomfört ett arbete som är bland de mest tröttsamma och riskabla som finns. Ödet skapade dock en otrolig vändning i hans liv.

via: BBC

Du vet de där sakerna vi tror aldrig kan hända oss i livet? Saniniu var också övertygad om att vissa saker aldrig skulle hända honom, men istället blev denna man miljonär över en natt tack vare en mycket speciell upptäckt.

När han arbetade i gruvan hittade Laizer faktiskt två stora tanzanitstenar, en sällsynt ädelsten som fått sitt namn från den afrikanska staten där den upptäcktes för första gången. Mineralet, som är känt sedan 1967 för sin sällsynthet, för sin skönhet och fascinerande färgade nyanser, används för att skapa smycken och det säger sig självt att de två blocken som Saniniu funnit orsakade stor sensation.

9,2 och 5,8 kg, dessa är de respektive vikterna för de två bitarna av tanzanit som gruvarbetaren hittade. Alla på platsen förstod omedelbart att de stod inför något speciellt, med tanke på att den tyngsta sten som någonsin hittats fram tills dess "bara" vägde 3,3 kg. Vad Laizier hade i sin hand var en riktig skatt, värd hela 3,4 miljoner dollar. Men vänta tills du får höra hur historien slutar.

Medveten om denna plötsliga och oväntade rikedom bestämde Saniniu omedelbart vad han skulle göra med de intjänade pengarna. Istället för att behålla dem för sig själv, bestämde sig denna man att han inte skulle ändra sin livsstil, utan att han skulle investera dem för att hjälpa sitt samhälle. Hur då? Genom att bygga en skola för att hjälpa de många, alltför många fattiga familjerna som i Tanzania inte har råd att låta sina barn gå i skolan och ge dem en utbildning och hopp för framtiden.
 

Advertisement

"Jag är inte utbildad men jag tror på detta projekt" sade Laizer angående sitt beslut. Förutom skolan planerar han även att bygga ett köpcentrum för att ge många människor nya jobbmöjligheter. Kort sagt, vänlighet i en av dess renaste former. Denna man har verkligen förstått vad det innebär att göra gott mot andra och inte bara tänka på sig själv, även om de rikedomar vi har skulle tillåta oss att gör a det. Allt som återstår är att berömma denna man och hoppas att många andra människor kan låta sig inspireras av hans handlingar!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack