Förskolan nekar en 2-årig flicka med en missbildning av skallen eftersom hon "Skrämmer de andra barnen" - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Förskolan nekar en 2-årig flicka med…
15 försök till hemmagjord makeup och klippning som misslyckades totalt

Förskolan nekar en 2-årig flicka med en missbildning av skallen eftersom hon "Skrämmer de andra barnen"

Av sofia
1.975
Advertisement

Trots de olika egenskaperna som skiljer var och en av oss, vilket gör oss unika, är alla barn i grund och botten lika. Ett av deras största önskemål är att leka med sina kamrater och ha en lycklig och sorglös barndom. Tyvärr verkar det som att inte alla barn "förtjänar" denna grundläggande rättighet. Sofya Zakharova är en 2-årig rysk tjej, född med en allvarlig missbildning av skallen och de flesta av hennes fingrar och tår är dessutom sammanfogade. Sofyas föräldrar vill enbart det bästa för denna lilla flicka men då de bor i en liten by har de bara ett alternativ när det gäller förskola. Tyvärr var skolans svar inte positivt och Sofya blev inte antagen.

via: NTV.ru
image: NTV.ru

Den huvudsakliga orsaken till denna vägran ligger i Sofyas missbildning och förskolan talade om för föräldrarna till den lilla flickan att hon "skulle skrämma de andra barnen". Ett svar som bokstavligen krossade hjärtat på Sofyas mamma och pappa. Det spelar ingen roll hur snäll eller inte naturen har varit, eftersom alla barn är lika och har samma önskningar i livet. Sofya förtjänar att få leka som alla andra eftersom hon är en glad och intelligent tjej.

image: NTV.ru

Lyckligtvis har en organisation i deras region, Rainbow Goodness, som arbetar med att försvara barns rättigheter, erbjudit hjälp till föräldrarna för att försöka få in Sofya på förskolan. Trots en advokat och föreningens externa ingripande fortsatte förskolan att hålla fast vid sin policy: Vi kommer inte att anta Sofya förrän hon har genomgått en operation som gör att hon ser "likadan" ut som de andra barnen.

Advertisement
image: NTV.ru

Sofyas föräldrar lever under extremt fattiga förhållanden, i en lägenhet utan varken rinnande vatten eller gas. Trots allt försöker de på alla sätt att erbjuda det bästa för sitt barn. Lyckligtvis lyckades föreningen Rainbow Goodness ge Sofyas föräldrar en mer värdig lägenhet, med fungerande vatten och värme. Tjänstemän från regeringen besökte även familjen och lovade att tilldela dem den nya lägenheten. När det gäller lilla Sofya, har psykologerna bett förskolan att skriva in henne, också för att ju tidigare hon börjar interagera med andra barn desto tidigare kommer hon att kunna acceptera sitt fysiska utseende.

image: NTV.ru

För att försöka förbättra situationen har den lokala regeringen även avsatt pengar för att Sofya ska kunna opereras och därmed förändra sitt fysiska utseende. I vilket fall som helst gör det ont i hjärtat att veta att det finns människor som fortfarande inte kan låta bli att döma folk för deras utseende.

Vi hoppas på en framtid full av hopp och kärlek för lilla Sofya!

Tags: BarnBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack