Obie, den överviktiga taxen som gått ner mer än 20 kg på bara ett år och nu ser ut som en helt ny hund - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Obie, den överviktiga taxen som gått…
En man tvingas plocka sopor för att överleva efter det att hans flickvän spenderat alla hans pengar

Obie, den överviktiga taxen som gått ner mer än 20 kg på bara ett år och nu ser ut som en helt ny hund

Av sofia
688
Advertisement

Ibland tror vi att vissa problem, sjukdomar och olyckor bara kan drabba oss människor. Detta är dock inte fallet, för även hundar, bland annat kan tyvärr drabbas av problem som vi förut trodde enbart hände med människor.

Tänk till exempel på fetma, skulle du någonsin förvänta dig att få se en hund som en tax som vanligtvis är små och nätta med ett helt annat utseende på grund av sin övervikt? Om svaret är "nej", bör du tänka om, för du kanske inte har träffat Obie än, taxen som är huvudpersonen i en berättesle om förvandling som har gjort honom berömd över hela webben.

En smal kropp, med den typiska långa formen och korta ben, det räcker med bara några få ord för att beskriva taxar, våra fyrbenta vänner som är mycket kända för sitt speciella utseende. Obie, trots att han var en av dem, såg han inte alls så ut och såg faktiskt egentligen inte ens ut som en hund...

Den stackars hunden drabbades av en allvarlig form av fetma, vilket ledde till att han vägde hela 36 kilo, vilket är mer än dubbelt så mycket som standardvikten för en tax. Livet tillsammans med hans tidigare ägare var inte lätt för Obie. Faktum är att ingen kunde ta honom på promenad, och han hade nästan ingen möjlighet att förflytta sig, varken inuti eller utanför hemmet. Detta ledde till att han ökade i vikt, så pass mycket att hans tassar inte ens nådde ner till marken. Titta bara på bilderna för att inse i vilken situation han befann sig i.

Lyckligtvis för honom skulle situationen snart förändras till det bättre. När Nora Venatta fick höra hans berättelse, bestämde hon sig för att hon skulle ta hand om honom och med tiden kan man verkligen säga att kvinnan räddade honom och bidrog till hans omvandling.

Advertisement

Fast besluten att få honom i form igen la Nora upp en bantningsplan för Obie. Något som verkligen inte var lätt, men som har förbättrat hundens hälsa kraftigt.

Äta mindre och röra på sig mer, det var så denna taxens resa mot ett nytt liv började. Så med promenader, en kalorifattig diet och massor av uppmärksamhet lyckades Obie gå ner över 20 kilo på ett år och nu ser han äntligen ut som "riktig" tax. Att leka, springa och interagera med människor och andra hundar - allt det han inte kunde göra när han var överviktiga - blev äntligen verklighet.

Efter operationen för att ta bort överskottet av fett var förvandlingen av den söta taxen fullständig. Obie har verkligen blivit en helt ny hund, nu är han glad, sorglös och fri och kan göra allt det som en hund förtjänar att få göra och kan får all den kärlek som hans mänskliga vänner har att ge honom.

Advertisement

Är inte den här taxens förvandling helt otrolig?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack