x
Återanvända tepåsar - 8 mindre kända…
Två vänner klär ut sig till Spiderman och hälsar på barn i ett kvarter som är isolerat på grund av covid-19 3 bebisar överges framför samma hus med flera års mellanrum, polisen får reda på att de är syskon

Återanvända tepåsar - 8 mindre kända knep både för kroppen och för hemmet

07 Maj 2020 • Av sofia
1.171
Advertisement

Det är intressant att se hur många produkter och föremål som vi använder dagligen som kan återanvändas inom de mest varierande områdena, särskilt inom kroppsvård och i hemmet. Tepåsar är ett konkret exempel på hur du kan återanvända en produkt som tros vara avsedd för soptunnan. För många är att dricka te en vana, för andra är det ett nöje att hänge sig åt då och då - vilken kategori vi än tillhör är vi alla vana vid att kasta påsarna i soporna när vårt te är klart. Men som vi sa tidigare har tepåsar flera funktioner och kan återanvändas på många sätt som kanske inte alla är medvetna om.


1. Naturlig lösning mot svullna ögon

Svart te är rikt på tanniner och har en lugnande verkan på svullna ögon. För att få den önskade effekten bör du lägga ett par begagnade tepåsar i kylen och använda dem följande morgon. Du kan återanvända samma påsar i max ett par dagar.

2. Tepåsar för att lindra solsveda

De lugnande egenskaperna i te är utmärkta inte bara mot svullna ögon utan även mot solbränna. Att applicera en varm tepåse på solsveda lyckas på något sätt lugna den intensiva brännande känslan.

Advertisement

3. Även vid mindre brännskador

Inte bara solbränna på grund av att man vistats för länge i solen, utan också mot mindre brännskador. Tepåsar kan, om de förvaras i kylen  för att lugna svullna ögon, appliceras på det område där du har bränt dig.
 

4. Grönt te för håret

Grönt te används ofta i naturliga hårbehandlingar, eftersom det motverkar mjäll och hjälper till att få håret att se mer glänsande ut. För att få bästa effekt bör du koka upp lite te och sedan vänta på att det svalnar innan du använder den i duschen. Applicera det i hårbotten och massera försiktigt även på topparna, skölj sedan.

5. Effektivt mot dålig lukt

Oanvända tepåsar kan också användas för att bli kvitt de mest obehagliga lukterna. Till exempel kan du lägga en torr påse i dina skor och låta dess luktabsorberande verkan träda i kraft över natten.

Advertisement

6. De kan berika jorden i trädgården

Fosfor, kalium och kväve är alla element som kan hjälpa till att berika jorden. Om du vill prova detta naturliga medel, räcker det med att tömma påsarnas innehåll nära växternas stjälk eller alternativt lägga till det i komposten. I det senare fallet kommer egenskaperna och effekterna på växter att vara mycket mer effektiva.

7. Effektivt mot ingrodd smuts

image: Youtube

Är din disk väldigt smutsig och svår att få ren? Inga problem, fyll diskhon med vatten och lämna den smutsiga disken i blöt tillsammans med en tepåse i några timmar, eller över natten, så ska du se att även den mest ingrodda smutsen kommer att släppa.

Advertisement

8. För att göra rent speglar

Vi kan också använda te för att rengöra speglar. Låt det bara dra mer än normalt och applicera sedan vätskan med en trasa på spegelytan. Du kommer att märka hur spegeln i ditt badrum kommer att bli skinande ren!
 
Tags: FuskPraktiskaMå bra
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack