En välgörenhetsorganisation köper ett hotell och förvandlar rummen till 139 stycken minilägenheter för hemlösa - TittaPaVideon.se
x
En välgörenhetsorganisation köper…
En 91 år gammal man skriver in sig på gym och några månader senare belönar ägarna honom för sin beslutsamhet och viljestyrka Han skriver ett kärleksbrev till henne varje dag, efter 40 år älskar dessa två varandra precis som att det vore första dagen

En välgörenhetsorganisation köper ett hotell och förvandlar rummen till 139 stycken minilägenheter för hemlösa

20 Februari 2020 • Av sofia
892
Advertisement

I USA är bostadskostnaderna mycket höga och lönerna är ofta inte i proportion till levnadskostnaderna, därför är det inte särskilt förvånande att bostadslösheten växer dramatiskt i Usa, ett socialt problem som har drabbat staden Denver, Colorado kraftigt under de senaste åren, där en studie visar hur det finns cirka 5 755 hemlösa i stadsområdet. Men när ett gammalt hotell i centrum gick upp till försäljning bestämde sig en ideell organisation för att ta chansen.

Colorado Coalition for the Homeless har köpt fastigheten Quality Inn and Suits och har förvandlat det föredetta hotellet till en plats där Denvers många hemlösa har fått en chans att återuppbygga sina liv på ett värdigt sätt. Den ideella föreningen köpte hotellet för 8,5 miljoner dollar med hjälp av privata, statliga och medborgares fonder innan de renoverade fastigheten och döpte om det till Fusion Studios.

Med sina 139 rum som omvandlats till lika många miilägenheter har Fusion Studios skapat skydd och ett konkret stöd för alla de människor i staden som inte har ett hem och som fortsätter att kämpa för att överleva trots stadens campingförbud som kvarstår trots att förbudet enligt en länsdomare strider mot konstitutionen.

Varje rum har eget badrum och pentry, samt bekvämligheter som en säng, en byrå, ett skrivbord och en stol, en minikyl, en TV, en mikrovågsugn och till och med ett skafferi för maten.

Advertisement

Potentiella nya hyresgäster kommer att ha tillgång till särskilda statliga kuponger som kommer att göra att de hemlösa endast måste betala 30 procent av sin inkomst för att hyra minilägenheten. Ett briljant och solidariskt initiativ mot det ständigt växande antalet medborgare i allvarlig ekonomisk svårighet som har rätt till ett tak under vilket de kan leva med den värdighet de förtjänar.

Ett initiativ som många andra städer borde ta efter!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack