De säljer allt och reser iväg för att se världen - det här pensionerade paret förverkligar en livsdröm - TittaPaVideon.se
x
De säljer allt och reser iväg för…
Den här 2-åriga lilla hunden är så liten att den ser ut att vara en valp Den här gatuhunden hittades i snön ihopkurad för att skydda små nyfödda kattungar

De säljer allt och reser iväg för att se världen - det här pensionerade paret förverkligar en livsdröm

28 November 2019 • Av sofia
928
Advertisement

Hur många gånger, kanske i ett ögonblick av förtvivlan, kände du för att ge upp allt och åka på en lång resa? Det är en känsla som var och en av oss har upplevt, även om så bara för en sekund. Debbie och Michael, make och hustru på 62 och 72, bestämde sig för att förvandla detta till mer än bara en dröm.

Paret lät sig övertygas av sin dotter och tack vare tjänster som Airbnb som skulle tillåta dem att resa och bo var som helst i världen tog de ett ganska drastiskt beslut. Låt oss kika på vad de gjorde.

En resa utan slut är vad Debbie och Michael har gjort sedan juli 2013 när de gick i pension och hyrde ut sitt hem i Seattle, sålde bilen och båten, samlade alla sina personliga tillhörigheter i ett lager och bara reste iväg. Destinationen? Världen helt enkelt.

Australien, Marocko, Grekland, Nya Zeeland, Vietnam, Japan, Italien, Sydafrika och många andra länder i världen har varit deras "hem hemifrån". De två kallar sig "senior nomads" och under de senaste åren, förutom att de har publicerat två böcker, har de också skapat en blogg där de berättar om alla sina äventyr, med detaljer, foton och videor om platserna där de varit.

Genom att bo i hyreshus lyckades de känna sig som riktiga medborgare på den plats de befanns sig på. Detta är inte en semester, utan att leva som en nomad fast på ett modernt och helt personligt sätt, vilket både har gjort paret glada och hjälpt dem att njuta av sin välförtjänta pension på ett mycket unikt sätt.

Advertisement

Att resa är att berika sig själv och Debbie och Michael har verkligen förstått detta koncept och gör allt för att göra resorna till en del av deras liv.

Naturligtvis är makarna medvetna om att en så drastisk förändring i livet inte är något som fungerar för alla. För att kunna resa och bosätta sig från en del av världen till en annan är det först och främst nödvändigt att ha god ekonomisk säkerhet.

Det här amerikanska parets erfarenhet är en anmärkningsvärd källa till inspiration och beundran för många som visar att man med mod och en önskan att leva livet till fullo även som äldre kan ha sin egen äventyrliga och roliga sida. När allt kommer omkring, handlar det bara om att låta sig styras - när det går - av det man vill göra.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack