Den här autistiska mannen sjunger för att lugna patienterna på sjukhuset där han arbetar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här autistiska mannen sjunger för…
Den här kvinnan hotade med att smocka till nästa kvinna som ammar framför hennes barn Kattungar på flykt - 4 små syskon lyckades öppna sin bur utan att volontärerna på djurskyddshemmet märkte något

Den här autistiska mannen sjunger för att lugna patienterna på sjukhuset där han arbetar

Av sofia
681
Advertisement

Var och en av oss har sitt eget sätt att hantera livets svårigheter och stress på. Det finns de som bemöter situationer direkt, de som bestämmer sig för att sova på saken och de som helt enkelt... sjunger sig igenom dem. Detta är fallet med John Melara, en man med autism som, när han var liten pojke, upptäckte att sjunga för honom var ett utmärkt sätt att hantera sina känslor och finna ro när han kände att han höll på att förlora kontrollen.

Tyvärr mobbades John på grund av sina sångambitioner under gymnasieåren. På grund av sin dåliga erfarenhet i skolan sjöng han inte längre offentligt. Men i vuxen ålder förändrades saker och ting mycket för honom och idag är sång ännu en gång en värdefull hjälp inte bara för honom själv, utan också för människor runt omkring honom.
 

John arbetar som assistent på ett sjukhus i Pennsylvania. Hans arbetsuppgifter består bland annat av att köra runt patienterna på en bår eller i rullstol från rum till rum på anläggningen. Det är i dessa ögonblick som både ångest och spänningar kan nå mycket höga nivåer. Tack vare John kan emellertid människor som är inlagda på det amerikanska sjukhuset få lite frid.
 

Hur? Du har förmodligen redan listat ut det, John sjunger för dem. Med sin röst lyckas han genomföra en slags lugnande "terapi" för alla patienter som, som förstås, är rädda för vad de upplever på sjukhuset. Det hela började när John började sjunga för en patient som fick ett nervöst sammanbrott efter några prover. Patienten lugnade sig och från det ögonblicket började John bli mer självsäker.
 

Advertisement
image: Fox6

Hans erbjuder sin speciella "service" till alla patienter som han kör omkring på. Patienterna kunde inte vara lyckligare över att finna detta lugn i en ofta fientlig och skrämmande miljö som sjukhuset. I fickan har John alltid ett anteckningsblock där han skriver ner texterna till sina favoritlåtar.

Stress, ångest, spänningar och rädsla lindras således under dessa värdefulla "resor" med John. En man som, trots att han blivit retad och utsatt för elakhet, har lyckats göra sin talang viktig och terapeutisk både för sig själv och för de många människorna runt omkring honom som behöver det varje dag.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack