Även vetenskapen säger att det kan vara bra för din hälsa att vara en "kattmänniska" - TittaPaVideon.se
x
Även vetenskapen säger att det kan…
En nyfödd elefantkalv grät i 5 timmar efter att ha blivit övergiven av sin mamma Tack vare en speciell bionisk arm kunde den här lilla killen äntligen krama om sin lillebror för första gången

Även vetenskapen säger att det kan vara bra för din hälsa att vara en "kattmänniska"

31 December 2019 • Av sofia
2.239
Advertisement

Många av oss är stora kattälskare och skulle kunna leka med dem i timmar. Det är egentligen inte konstigt att vi älskar dem så mycket, de kan ibland vara bra för för vårt välbefinnande och kan till och med göra våra liv friskare och mer lyckliga. Det finns faktiskt otaliga studier som inte bara bekräftar att det att leva i nära kontakt med katter gör oss mycket gladare och mer avslappnade, men deras närvaro kan i vissa fall också ha överraskande effekter på vår hälsa.

image: Reddit
  • De kan hjälpa till att förbättra din mentala hälsa: enligt denna studie som genomfördes i Australien tenderar kattägare att ha mycket bättre psykologisk hälsa än människor utan husdjur. De som är direkt involverade påstår sig vara lyckligare, mer säkra och mindre irriterade och bemöter även livets problem mycket bättre.
  • De kan minska både stress och ångestnivån i kroppen: Våra katter kan spela en avgörande roll för att minska stress genom att göra något så enkelt som att ligga på din mage, det räcker med att klappa dem för att må mycket bättre. Dessutom hävdar denna studie att till och med tio minuters kel med en hund eller katt kan ha en positiv effekt på både stress och ångestnivån i kroppen.
  • De kan minska risken för hjärt-kärlsjukdomar: Om du känner dig övertygad om att katter hjälper till att minska stressnivån i kroppen, tar inte fördelarna slut här. Dessa lurviga vänner kan också minska risken för att utveckla hjärtsjukdomar, enligt denna studie. Därför är katter inte bara utmärkta för din mentala hälsa, utan också för din fysiska hälsa!
image: Reddit
  • De hjälper dig att sova bättre: Denna studie visar att på 46 personer rapporterade 41% av dem att de sov bättre medan de var i samma rum som sina husdjur och beskrev sina lurviga lekkamrater som fördelaktiga för deras sömn.
  • De kan tillfredsställa ditt behov av sällskap: Enligt denna artikel kan katter och deras ägare utveckla ett mycket starkt band som går bortom att bara leva tillsammans. De är mer benägna att svara på deras ägares behov om ägaren har svarat på deras.
  • De kan skydda spädbarn mot vissa typer av allergier: Denna studie fann att spädbarn under ett år som vistades med en katt var mindre benägna att utveckla allergier och inte bara allergier mot husdjur, utan också andra vanliga allergier som känslighet för damm, pollen och annat.

Kanske är det inte så illa att vara "kattälskare" trots allt!

Tags: DjurKatterMärkligt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack