10 beteenden som katter använder sig av för att tala om att de älskar dig, även om du inte är medveten om det - TittaPaVideon.se
x
10 beteenden som katter använder sig…
Att tillbringa mer tid med sina föräldrar kan ha en välgörande verkan på deras hälsa och förlänga deras liv Dessa underbara bilder visar tydligt att tiden passerar men att känslor är för evigt

10 beteenden som katter använder sig av för att tala om att de älskar dig, även om du inte är medveten om det

14 September 2018 • Av sofia
126.046
Advertisement

Hur många gånger har ni medan ni tittat på eran fyrfota vän tänkt att det enda den saknar är ord för att kunna prata. Som verkliga djurälskare har ni säkert ännu oftare kommit fram till att det inte är en nödvändig egenskap. Katter och hundar lyckas mycket väl göra sig förstådda även utan att uttrycka hela meningar på något språk som människor kan förstå.

Om den rena naiva hundblicken, full av ovillkorlig kärlek gör att varje ord är överflödigt så är katten istället mer mystisk och oläslig. Dessa 10 tecken är det obestridliga beviset på den kärlek den har gentemot dig.

  1. Den följer dig överallt. Du har klivit upp ur sängen och flyttat på katten som sov på dig och plötsligt återfinner du den i köket. Du går förbi vardagsrummet och den är bakom dig och spanar. Du går in i badrummet och snabbt slinker även den in. Detta är äkta kärlek, något kvävande, men äkta.
  2. Den gnider huvudet mot dig. Det är inte (bara) för att klappa dig. Den lämnar sin lukt på dig, ett artigt och rent sätt att "markera" dig som sin ägodel.
  3. Den knuffar dig med sin nos. Det är en väldigt känslig del av katten och därför ett mjukt sätt för att tala om för dig hur mycket den tycker om dig och litar på dig.
image: maxpixel

4. Den slickar på dig. Att slicka sig själv är en grundläggande uppgift som tar upp ca en tredjedel av dagen och som den spontant bjuder på som ett tecken på omtanke och på tacksamhet precis som en kattmamma gör med sina kattungar.

5...och sedan biter den dig. Eller snarare nafsar lite, för att kärlek är att vara lekkamrater även i en lite "vildare" lek.

6. Den kommer med gåvor. Precis som alla förälskade känner även en hängiven katt behovet av att överraska dig ibland, att den sedan passar kattens smak bättre än din är en helt annan histroria. Man får tacka för det man får.

7. Den tittar på dig och kisar med ögonen. Det står klart att den känner sig så pass till freds och säker med dig att den inte känner att den behöver hålla ögonen helt öppna och se sig omkring.

Advertisement

8. Den visar sin mage för dig. Magen är en sårbar del av kroppen och att lämna den utsatt och synlig för dig är ett tecken på full tillit och kanske även en förfrågan om att kliad.

9. Det trycker mjukt sina framtassar på dig. Den är en rytmisk rörelse som påminner om när den ammar men som även stora världsvana katter tar till när de är förblindade av kärlek.

10. Den spinner. Ljudet av total kärlek behöver man säga mer?

image: Max Pixel
Tags: DjurKatterMärkligt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack