I skolan skäller lärarna på honom för att han inte slutar rita, men en restaurang anställer honom för att dekorera väggarna i lokalen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
I skolan skäller lärarna på honom…
En gammal man tar med sin sjuka hund till ett sjukhus och läkarna blir så rörda att de bestämmer sig för att försöka hjälpa den De här trillingarna föddes 2 och en halv månad för tidigt och till allas förvåning klarar de sig och mår jättebra

I skolan skäller lärarna på honom för att han inte slutar rita, men en restaurang anställer honom för att dekorera väggarna i lokalen

Av sofia
7.115
Advertisement

Bakom ett "odisciplinerat" barn i skolan kan det finnas ett sällskapligt, kreativt och aktivt barn. Vi får aldrig ta för givet att det första intrycket stämmer, för sanningen kan vara en helt annan.

Detta är fallet med Joe Whale, en 9-årig pojke, som upprepade gånger blev tillsagd av sina lärare eftersom han ritade i stället för att följa med på lektionerna. Joe är inte ett distraherat barn eller ett barn med koncentrationssvårigheter, men en liten konstnär med en passion för att rita. För att hylla hans önskan att rita, "anlitade" en restaurang honom för att dekorera en vägg.
 

via: Metro

Berättelsen om Joseph Whale, kallad Joe av sina vänner, är ett exempel på hur ett barn som inte kan anpassa sig till skolreglerna inte alltid ska bestraffas. Joe blev till konstant utskälld av lärare för att han lätt blev distraherad under lektionerna, för att ägna sig åt att fylla papper efter papper med sina teckningar.

Joe hade kallats en odisciplinerad elev, men hans föräldrar visste att detta inte var fallet. Hans mamma och pappa lyckades faktiskt förstå att deras son hade starka konstnärliga färdigheter redan från de första åren av livet.

Joe började i en konstskola på eftermiddagarna och sedan dess har hans förmågor tydligt förbättrats. Hans specialisering är så kallat "Doodle", klotter på engelska, det vill säga ritningar med enkla linjer som avbildar verkliga eller påhittade element.

Advertisement

Hans bildlärare lade märke till pojkens kreativitet och delade hans teckningar på Instagram. Det var här de noterades av ägaren till en lokal i Shrewsbury, England, som kontaktade pojken för att dekorera en restaurangvägg.

Joe satte omedelbart igång att arbeta och på 12 timmar fyllde han väggen med sitt vackra "klotter". Joes pappa, Greg, säger: "Jag skulle råda alla föräldrar att uppmuntra sina barn att följa deras passioner och drömmar."
 

Det har varit ett långt och tidskrävande arbete, men för Joe är det roligt att få släppa ut hela sin fantasi.

Advertisement

På restaurangväggen fick han rita vad och hur mycket han ville utan att bli tillsagd för att han gjorde det han gillar allra mest.

Många föräldrar, när de får höra om sina barns negativa bedömningar i skolan, tenderar att skälla på dem ytterligare utan att försöka förstå att det kanske inte alltid bara handlar om brist på disciplin och oförskämdhet. Varje barn har en talang och både skolan och föräldrarna bör arbeta tillsammans för att identifiera och uppmuntra den.

Många konstnärer får inte friheten att släppa ut sin kreativitet på samma sätt som Joe. Han har verkligen tur att ha föräldrar som är så öppna i sinnet.

Advertisement

Tack vare ett enkelt inlägg på Instagram fick Joe sitt första jobb och han är bara 9 år gammal!

Advertisement
Tags: ArtisterKonstBarn
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack