Den här mannen gör sandskulpturer som är så detaljerade och realistiska att de verkar levande - TittaPaVideon.se
x
Den här mannen gör sandskulpturer…
Några goda skäl till att undvika att berätta för mycket om sig själv för andra och leva lugnare En busschaufför ser en man som försöker råna en äldre kvinna så han kliver av och jagar iväg rånaren

Den här mannen gör sandskulpturer som är så detaljerade och realistiska att de verkar levande

20 Juni 2020 • Av sofia
4.575
Advertisement

Har du någonsin tänkt att man kan skapa konst med sand? Konstnären Andoni Bastarrika, ursprungligen från Baskien, har tydligt bevisat att han kan skapa riktiga konstverk av vanlig sand på stranden med hjälp av vatten och några provisoriska verktyg. Hans djurskulpturer är så detaljerade att de verkar riktiga! En häst, en fin elefant eller en skrämmande haj som visserligen bara är sandskulpturer, men de verkar komma till liv på stranden, varje gång Andoni bestämmer sig för att skapa något.

Denna begåvade konstnär började använda sand som sitt främsta verktyg för sitt arbete redan 2010 och sedan dess har han aldrig slutat. Det hela började när Andoni under den heta sommaren för flera år sedan, för att göra sina döttrar lyckliga, började leka med sanden och skapade en liten sjöjungfru. Tekniskt sett var det inte Andonis bästa konstnärliga verk, men det blev en springbräda.

När han väl lärde sig att använda sina händer och insåg vad de kunde uppnå tillsammans med att han lärde sig att arbeta med sanden slutade Andoni aldrig och fortsatte att utveckla sin talang under de följande 10 åren.

Advertisement

Ibland integrerar han externa verktyg i sina verk, för att göra skulpturen ännu mer realistisk. När han till exempel gjorde ett av sina mest berömda verk som var en tjur använde han sig av externa föremål såsom horn och hovar. Men först och främst använder sig Andoni av vanlig sand. Fukten gör sedan resten, varje gång han skapar en skulptur, kommer sandpartiklarna att fästa i varandra tack vare fukten.

När verket är klart känner sig Andoni nöjd, men han vet att det snart försvinner tack vare vinden och tidvattnet. Ändå förblir hans verk etsade i många människors, turister och simmares minne, som förtrollas av dessa verklighetstrogna skulpturer.

Advertisement

För att se hans konst kan du besöka Instagramsidan där han har samlat bilderna från sina vackraste verk.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack