Fördelarna med rödlök, ett smakrikt livsmedel med många fördelar för vår hälsa - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Fördelarna med rödlök, ett smakrikt…
Enligt en studie har den andra sonen större chans att få problem i livet Han ser en kvinna i svårighet som försöker tanka bensin med bara några småmynt och bestämmer sig för att ge henne pengar

Fördelarna med rödlök, ett smakrikt livsmedel med många fördelar för vår hälsa

Av sofia
1.384
Advertisement

Modern medicin och farmakologi är värdefulla och grundläggande verktyg för att upprätthålla vår hälsa. Man bör emellertid inte underskatta vikten av att förebygga innan man blir sjuk.

Den mat vi äter varje dag utgör grunden för vårt välbefinnande, så det är nödvändigt att veta exakt vad du lägger på din tallrik, välja med medvetenhet och intelligens. Bland de mest intressanta livsmedlen, både när det gäller kulinariska och kliniska egenskaper, finner vi utan tvekan rödlök.

via: Healthline

Jämfört med andra sorter har den röda löken en avsevärt sötare och mjukare smak, vilket gör den passande för nästan alla smaklökar och kan även anvåndas rå, som garnering på smörgåsar och i sallader.

Att äta den ren, utan att tillaga den och skada de vitaminer och mineraler som finns inuti gör den ännu mer användbar. I detalj kan den röda löken ha positiva effekter på förebyggandet av olika former av cancer, såsom tjocktarmscancer och äggstockscancer, tack vare det höga innehållet av flavonoider.

Det låga intaget av kalorier och natrium kompenseras av många fibrer, som stimulerar mättnadskänslan. Det är därför en produkt som rekommenderas för många typer av dieter och som dessutom kan underlätta matsmältningsfunktionen och tarmfunktionen.
 

Även om det kan verka som en motsägelse, kan det att tugga rå rödlök vara bättre än något munvatten för att bryta ner bakteriebelastningen i munhålan, motverka dålig andedräkt och infektioner. Rödlök är rik på folat kan främja produktionen och cirkulationen av hormoner som får oss på gott humör såsom dopamin och serotonin.

Slutligen, genom sina svavelföreningar, som har antikoagulantiska förmågor, kan rödlök också minska mängden triglycerider och kolesterol. Detta kan hjälpa dig att försvara dig mot hjärt-kärlsjukdomar. Så vad väntar du på? Det enda som återstår är att låta fantasin flöda i köket och dra nytta av denna gåva från naturen med läckra och hälsosamma recept.

Som alltid påminner vi dig om att råd och nyheter i denna artikel är av allmän karaktär och publiceras i informationssyfte. För alla hälsoproblem eller sjukdomar är det alltid bäst att konsultera en läkare.
 

Advertisement
image: Needpix
Tags: MatMå braHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack