Den här generösa mannen lämnade sitt jobb för att bygga sängar till barn i svårighet - TittaPaVideon.se
x
Den här generösa mannen lämnade sitt…
En mobiltelefon, en dator, en riktig kanin och 4000 dollar - en 10-årig flickas roliga brev till tomten 4 av 5 badankor innehåller svamp och bakterier - experterna varnar för riskerna med dessa leksaker

Den här generösa mannen lämnade sitt jobb för att bygga sängar till barn i svårighet

23 November 2019 • Av sofia
773
Advertisement

I den värld vi lever i idag kan det vara en lyx för många att köpa en säng för sina barn. Det kan verka förvånande, men 2-3% av amerikanska barn har inte en ordentlig plats för att vila eller sova. En generös man från Idaho i Usa har bestämt sig för att hjälpa till och förändra denna situation av fattigdom i sitt samhälle och sa upp sig från sitt arbete för att börja bygga helt nya sängar.

via: CNN

2012 blev Luke Mickelson chockad över att upptäcka antalet barn som sover på golvet i hans stad. Hans uppdrag i livet förändrades efter det att han donerat en säng till en flicka som sov på en hög med kläder på golvet. När Mickelson började förstå att det fanns andra barn i behov av sängar, bestämde han sig för att lära sig att bygga dem själv. Han lärde sig grunderna i konstruktionen från sin dotters våningssängsmanualer hemma. Med lite tid och övning lärde han sig allt han behövde för att skapa perfekta sängar för dessa underprivilegierade barn.

"Från det första projektet byggde vi 11 våningssängar i mitt garage" berättar han och påpekar att han hade vänner, familj och frivilliga som hjälpte till i arbetet. "Året efter gjorde vi 15. Sedan fördubblades antalet varje år. Under 2017 byggde vi 612 våningssängar."

Mickelsons välgörenhet växte så snabbt att han startade en ideell organisation. Sleep in Heavenly Peace grundades under mottot "Inga barn ska behöva sova på golvet i vår stad" och har för närvarande över 173 filialer i olika samhällen i Idaho och dess omgivning. Från och med 2018 finns det totalt 14 780 volontärer på olika platser som arbetar hårt för att så många barn som möjligt ska få sova i sina egna varma sängar. Över 4 144 våningssängar har byggts och cirka 9 253 barn slipper nu sova på de hårda gatugolven.

Mickelson kom till en punkt där han inte längre kunde fortsätta sitt uppdrag och arbeta med sin karriär på samma gång. Han var tvungen att bestämma vad som var viktigaste för honom och valde att hjälpa barn i nöd eftersom "Behovet var stort". "Jag insåg att behovet jag har inte är ekonomiskt", säger han. "Behovet jag har är att se glädjen i barnens ansikte, att veta att det jag gör kan göra skillnad."
 

Advertisement

Mickelson har aldrig ångrat sitt beslut en enda gång. Övergången har underlättats för honom med det starka stöd han fått från både familj och vänner. Alla omkring honom uppskattar hans ansträngningar och var ivriga att hjälpa till. För att få sova i en av Sleep in heavenly peaces sängar kan en familj i nöd besöka deras webbplats och klicka på fliken "Begär en säng".

Vi uppskattar det extraordinära arbete som Mickelsons volontärer utför och deras arbete är verkligen något som sent kommer att glömmas!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack